МОЗ проведе кампанію з вакцинації від дифтерії

МОЗ проведе кампанію з вакцинації від дифтерії

Міністерство охорони здоров'я України запускає кампанію з вакцинації від дифтерії та правця, повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на прес-конференції в Києві в понеділок.

За її словами, в Україні низький рівень вакцинації населення від цієї інфекції.

"Серед дітей вакциновано близько 70%, для дорослих цей показник ще нижчий. Експерти прогнозують ризик виникнення спалаху", - сказала вона.

У свою чергу гендиректор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта зазначив, що кількість хворих на дифтерію у 2018 році збільшилася до десяти осіб, тоді як максимальна кількість за останні десять років сягала чотирьох.

Відео дня

За його словами, нині в регіонах є близько 3 млн доз вакцини від дифтерії та правця. Вакцини закуповує дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у світових виробників. Якість вакцин підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Уляна Супрун також зазначила, що сироватку від дифтерії поставлено в усі регіони країни, і вже відбуваються закупівлі на 2019 рік.

Читайте ще:

Медреформи: українці з гепатитом С зможуть отримати безкоштовний курс терапії
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 21:17 Розпис яєць давня українська традиція і оберіг для родини 19:42 Сталевий воїн з позивним «Беркут» загинув на Донеччині. Сьогодні — річниця 17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled 14:20 Як у Козятині байкерський сезон відкривали photo_camera 13:07 Минула річниця, як від важкої хвороби зупинилося серце Воїна Михайла Юрчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up