«Ми йдемо, але обіцяємо, що повернемося». Останній дзвінок в гімназії № 9

«Ми йдемо, але обіцяємо, що повернемося». Останній дзвінок в гімназії № 9
  • Останній дзвоник в гімназії № 9 проходив під гаслом «Україна — фортеця нескорених»
  • . Спочатку на імпровізовану сцену вийшов ансамбль у вишиванках, на плечах дітей — прапор України.
  • Троє діток читали про Україну вірші, силу роду і незламність.

Маленьких артистів змінили більш старші ведучі, а діти, які співали, вишикувалися у дві колони та створили патріотичний коридор всередині якого стояли батьки випускників з рушниками.

Ведучі закликали випускників разом з класним керівником пройти колоною, створивши коло під рушниками.

Відео дня

Пролунав Гімн України, до слова запросили директора гімназії Олега Заїчка.

— Сьогодні ми перегортаємо ще одну сторінку нашого літопису. У рідних стінах гімназії ми зміцніли й загартовувалися. Цей рік був наповнений кропіткою працею учнів, педагогів та батьків. Ми не тільки навчалися допомагали нашій армії, а й підтримували один одного, — казав директор, —  В першу чергу хочу звернутися до випускників. Останній дзвоник — це завершення одного шляху і початок нового шляху більш вищого рівня, кроку вперед. І хочу побажати вам зробити його впевнено та обрати правильний напрям. Ніколи не забувайте, що ваша боротьба сьогодні за себе кращого, інтелектуального, освіченого, рішучого — це ваша боротьба за Україну.

Завжди домагайтесь своїх прав та поважайте права інших. Мрійте, ставте цілі: «борітеся й поборете».

Завершив директор гімназії свій виступ подякою учням, колективу, батькам за допомогу в навчальному і волонтерському процесі. 

— Україна — це не зруйновані будинки та інфраструктура. Україна — це ми. Ми і є та фортеця. Єднаймося, бажаю всім нам Перемоги! — завершив промову Олег Заїчко.

Після виступу очільника гімназії стали нагороджувати учнів гімназії за відмінне навчання, переможців предметних олімпіад і в спорті, за волонтерство і працелюбність у стінах гімназії. 

Учнівський та педагогічний колектив лише від початку повномасштабного російського вторгнення вже пошив 422 подушки, 121 подушку скатку, сплели більше, як півтисячі маскувальних сіток та окопних свічок. На допомогу ЗСУ проводили благодійні ярмарки, випікали для наших військових Великодні паски.

За допомогу ЗСУ гімназію № 9 було відзначено подякою від Козятинської міської ради.

А останній дзвоник в гімназії став нагодою для привітань випускників і з боку начальника управління освіти та спорту Інни Мадей. Вона відзначила, що в гімназії ведеться позакласна робота з патріотичного та морально-етичного виховання учнів. Як результат —  команда, яка виступала у військово-патріотичній грі «Сокіл-Джура», посіла третє місце. Випускникам побажала успіхів в подальшому навчанні та великих здобутків в самостійному житті.

Надали слово і самим випускникам. Вони подякували своїм батькам і педагогам та жартома пригрозили, що вони йдуть, але повернуться та ще й діточок своїх таких же непосид, як були вони, приведуть Педагоги сказали, що зустрінуться з ними з великою радістю, а з дітьми — то взагалі супер.

Випускники вийшли на вулицю і запустили жовто-блакитні кульки. Ведучі надали слово майбутнім першокласникам. У них в цей день в садочку випуск, тож від радості може хто й забув слова, але в цьому випадку вчителі виручали.

Ще напутнє слово випускники мали від першої вчительки Наталії Марочкіної і класного керівника Сергія Трохимича. Так і підійшли до останнього дзвоника. Спочатку з двіночком зробили коло майбутні першачки, потім дзвоник побував в руках кожного випускника. А коли дзвоник прийшов до рук класного керівника, він дзвоник поклав на стіл, а випускників за руку через коридор зі стрічками повів у самостійне життя.

«В добру дорогу!» — казали батьки і вчителі гімназії.

 


 

 

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Галина Трофимчук

    Дякую вам

keyboard_arrow_up