Махнівчанка виграла європейський грант на розвиток молоді

Махнівчанка виграла європейський грант на розвиток молоді
  • Махнівчанка Олена Науменко — студентка Міжнародної школи у Нідерландах.
  • Дівчина виграла грант на реалізацію власного проєкту «Молодіжна академія лідерства. Махнівка»

Уродженка Махнівки Олена Науменко другий рік поспіль навчається в Маастрихстському коледжі об’єднаного світу (UWC Maastricht), що розташований у Нідерландах. При цій організації працює Студентський ініціативний фонд, який дозволяє студентам отримати грант до тисячі євро для реалізації проєктів у своїй країні під час літніх канікул. Олена Науменко взяла участь у програмі і виграла грант вже двічі — повідомляють на сторінці UWC Ukraine у Фейсбук.

Проєкт Олени має назву «Молодіжна академія лідерства. Махнівка». Дівчина почала його реалізовувати у серпні 2023 року в Махнівці спільно з Махнівським ліцеєм.

«Проєкт включає набір воркшопів та зустрічей з місцевими активістами та представниками влади, брейнстормінг проблем громади і їх можливих вирішень та надає як простір, так і платформу для створення подальших проєктів. У результаті 24 учасники у віці 13-19 років завершили проєкт, і 7 з них об'єдналися, щоб ініціювати створення молодіжної ради в громаді», — йдеться в дописі.

Відео дня

Після успішного старту Олена подала заявку на програму «Go Make A Difference» (Вперед, до змін — англ.). Вона дозволяє отримати фінансування до двох тисяч євро. Двадцять із 124 проєктів отримали грант і в цьому переліку проєкт Олени Науменко —  «Молодіжна академія лідерства. Махнівка». Перший етап продовження реалізації проєкту відбудеться вже цього літа, а в 2025 розпочнеться другий.

 

Читайте також:

В Україні планують закрити сільські школи, де менш як 45 учнів

Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото

НМТ-2024: перелік предметів та строки проведення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nick Mazur

    Молодчинка, так тримати !

keyboard_arrow_up