Ліцей-школа – лідер за якістю знань випускників серед навчальних закладів міста

Ліцей-школа – лідер за якістю знань випускників серед навчальних закладів міста

За матеріалами сайту «Освіта.ua»

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» оприлюднено  рейтинг загальноосвітніх шкіл Вінницької області за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.

Школи  ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО.

Найкращим закладом Козятина є ліцей-школа! 25-е місце в рейтингу, що складається з 436 загальноосвітніх навчальних закладів області! До першої сотні рейтингу потрапили також спеціалізована школа №1 ім. Т.Г.Шевченка (37-е місце) та ЗШ №5 (80-е місце).

Відео дня

Результати ЗНО – це найбільш неупереджений і об’єктивний показник якості роботи школи. Саме у них зацікавлені батьки, плануючи  майбутній вступ дитини до «вишу», адже успішне проходження ЗНО дає шанс  отримати бюджетне місце у престижному ВНЗ. З огляду на це, оприлюднення  інформації про якість знань випускників дає батькам можливість зробити свідомий вибір школи (звісно, коли є кілька навчальних закладів).

До речі, як показали результати останнього загальнонаціонального соціологічного опитування  «Освіта в Україні», за останні декілька років підтримка ЗНО в Україні зростає (69,1% опитаних зазначили, що задоволені якістю проведення тестування). І навпаки, спостерігається стала тенденція недовіри до  учнівських предметних олімпіад, які зараз занурені в цілісну систему негативу.

Усе більше й більше прогресивно налаштованих освітян наголошують на  необхідності повного оновлення процедури їх проведення, закликаючи МОН України  виступити ініціатором модернізації змісту, структури та організації проведення учнівських предметних олімпіад та дослідницько-пошукових конкурсів.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:00 Цей день в історії, 4 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up