«Квіти купимо самі, вшануємо визволителів, ще й організуємо солдатську кашу»

«Квіти купимо самі, вшануємо визволителів, ще й організуємо солдатську кашу»
  • Рівно 79 років тому, 28 грудня 1943 року Козятин звільнили від фашистських загарбників. Щороку відбуваються урочистості з цього приводу.
  • Цьогоріч напередодні знаменної дати до голови ради ветеранів Федора Кропиви зателефонували з міської ради і повідомили, що квіти для вшанування загиблих воїнів у Другій світовій війні вони закупили, але один кошик на дві організації.

— Ніколи такого не було, — каже Федір Кропива. — Купимо квіти загиблим воїнам за свої гроші. Вшануємо всіх визволителів нашого міста.

Захід для вшанування пам’яті загиблих воїнів Другої світової війни і визволителів міста Козятин був запланований на 10 годину біля пам’ятника загиблим воїнам, що на ПРБ. Серед присутніх на той час були організація дітей війни, ради ветеранів та небагаточисельні мешканці міста. Спочатку всі гуртом поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку і мітинг пам’яті відкрив Федір Кропива. Голова ради ветеранів у вступному слові наголосив, що пам’ять — це не прочитані фрази з листка, за сказаним повинні бути ще й дії. Вже другий рік не оновлені на плитах прізвища загиблих воїнів, а тут їх близько 8-ми тисяч. 

Відео дня

Федір Кропива ще говорив, коли прийшли для покладання квітів делегація від міської ради. Як пояснили вони, неузгоджені дії виникли з тої причини, що захід пам’яті о 10.00 мав розпочатися на центральній площі, а вже звідти всі разом мали йти на покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам. 

Далі делегація від міської ради і організації ветеранів пішли до пам’ятника одного з визволителів міста Козятина танкіста полковника Бойка. Біля пам’ятного знаку, який знаходиться на території залізничного училища, вже був педагогічний колектив училища. На мітингу мали слово Голова ради ветеранів Федір Кропива, директор Козятинського залізничного училища Андрій Стецюк та секретар міської ради Тетяна Римша. Була думка на мітингу від громади, що перейменування вулиці Бойка на вулицю Симона Петлюри була помилкою.

До танка ветеранські організації пішли без делегації міської ради. Не було представників від влади біля пам’ятного знаку Сербіна і Кондрацького.

Рада ветеранів і організація дітей війни, поклавши квіти до пам’ятників загиблих воїнів в Другій світовій війні, пом’янувши визволителів міста Козятина та підпільників, які мали в роки німецької окупації зв’язок з партизанами, зібралися на традиційну солдатську кашу.  

Читайте також:

Прийняли бюджет і виділили кошти на виплату заборгованості зарплат лікарні

Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС побували на прийомі у міського голови

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up