Крадіжка електроенергії: як перевірити, чи не підключилися до вашого лічильника

Крадіжка електроенергії: як перевірити, чи не підключилися до вашого лічильника
  • Іноді цифри у платіжках за світло можуть дивувати вінничан, навіть якщо вони намагаються заощаджувати електроенергію.
  • І це відбувається не тому, що ціни на послугу зросли, а тому, що хтось із сусідів підключився до їхнього лічильника.
  • Як перевірити, чи не стали ви жертвою таких дій?

На жаль, не завжди сусіди стають нам добрими друзями чи товаришами. Деякі з них можуть навіть красти електроенергію, підключивши свою квартиру до чужого лічильника. Але кожен вінничанин може перевірити, чи не сталося з ним такої неприємності. 

Як перевірити лічильник на підключення інших квартир?

Найкращий час для перевірки — вечір, коли всі приходять додому та починають активніше використовувати світло, обігрівачі, телевізор та іншу техніку, яка споживає електроенергію. Перед тим, як вирушати до лічильника, потрібно вимкнути всі електроприлади у своїй квартирі та світло.

Після цього потрібно підійти до лічильника і уважно стежити за його показниками протягом декількох хвилин. Якщо у вашій квартирі нічого не включено в розетку і ніде не горять лампи, а цифри активно змінюються, тоді ваші сусіди підключили свою квартиру до вашої електромережі.

Відео дня

Як вчинити у такій ситуації?

Не потрібно самостійно влаштовувати скандал з мешканцями сусідніх квартир. Краще повідомити про власні підозри компанію, яка постачає електроенергію. Постачальник може надіслати електрика, який і перевірить ваші припущення.

Якщо факт підключення все ж таки підтвердиться, можна викликати фахівців, які допоможуть відключити сторонні дроти. А щоб уникнути такої проблеми у майбутньому, можна встановити спеціальний лічильник, у якому є функція автоматичного виявлення крадіжки електроенергії.

 

Читайте також:

Він жив за правилами правди. В останню дорогу провели Артема Сизонюка

У Самгородоцькій громаді Героям-землякам відкриють меморіальні дошки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up