Козятинські медики написали радіодиктант національної єдності. ФОТО

Козятинські медики написали радіодиктант національної єдності. ФОТО
  • Сьогодні, 27 жовтня, пройшов радіодиктант національної єдності. Вперше до нього долучилися працівники Козятинської ЦРЛ. 

В День української писемності щороку тисячі українців приєднуються до Національного радіодиктанту. Ця традиція існує з 2000 року.

Раніше його проводили 9 листопада, в день церковної пам’яті Нестора Літописця. Свято української писемності започатковано ще у 1997 році указом президента. Після того як Православна церква України та Українська греко-католицька церква у 2023 році перейшли на новий календар, дату змінили. Згідно з указом президента Зеленського, відзначення Дня української писемності та мови перенесли на 27 жовтня. Разом з тим перенесли і дату написання радіодиктанту національної єдності.

Відео дня

— Не пропускають можливості перевірити власну грамотність та доєднатися до спільноти поціновувачів української мови і військові на фронті. Вже два роки поспіль більшість незламних українців пишуть радіодиктант єдності в укриттях та сховищах, адже ніщо не повинно перешкодити українському вродженому таланту до самовдосконалення та природного патріотизму, — зазначають у повідомленні на сторінці Козятинської ЦРЛ, працівники якої також долучилися до написання диктанту.

 

Читайте також:

Новий православний календар на жовтень 2023: що і коли відзначаємо

Коли буде День козацтва, захисників та працівників освіти. Календар вихідних і свят жовтня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up