Козятинська громада вшанувала ангелів Небесної Сотні

Козятинська громада вшанувала ангелів Небесної Сотні
  • В понеділок, 20 лютого в Україні вшановують Героїв Небесної сотні. Саме з 18 по 20 лютого під час Революції гідності у протистоянні українського народу проти тодішнього режиму постраждало найбільше протестувальників.
  • В ці дні на Майдані загинуло 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 майданівців.
  • Усі вони, включаючи Сергія Нігояна Юрія Вербицького та Михайла Жизневського, які загинули 22 січня, увійшли до меморіалу борців за українську незалежність — до Небесної Сотні.

Вже третій рік поспіль біля Алеї слави загиблим воїнам АТО/ООС козятинчани проводять тиху акцію «Янголи пам’яті». Розпочалася вона о 10 годині символічним розвішуванням білих паперових янголів. Серед учасників акції було керівництво міської ради, матері загиблих воїнів в АТО/ООС та війні з московитами, духовенство Православної церкви України, учні Козятинського залізничного училища, представництво відділу Козятинської культури та освіти громади. Серед тих, хто виготовляв паперові янголи ми зустріли одну з наймолодших учасниць семирічну Валерію Михайловську — доньку загиблого на війні з ворогом Віталія Михайловського. Вона разом з мамою Іриною виготовили близько 10 біленьких янголят.

Одного ангелочка Валерія мала розмістити на могилі свого тата, а запас зробила — може в кого ангелочка не буде.

Відео дня

Цього року тиха акція мала розширений вигляд. Після розвішування ангелочків міська рада для матерів загиблих героїв організувала поїздку, щоб провідати своїх синів на Алеї слави міського і сільського кладовищ.

Ми поїхали на Алею слави сільського кладовища. Там були мама Вадима Наумова, мама Артема Лавровського, мама Віталія Печенюка та дружина Віталія Михайловського Ірина. Мами прикрипили ангелочків на зелені насадження, а Ірина, як під час проводів, рознесла на всі могилки Героїв солодощі.

Мами з півгодини спілкувалися з синочками та й повернулися додому. А ми ще раз приїхали до Алеї слави, що в міському сквері. Містяни приходять і прикріпляють ангелочків, адже тиха акція «Янголи пам’яті» триває протягом усього дня.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Redmi Exe

    Та може знайшли тих хто стріляв мирних людей , Та навіть дерева зрізали щоб не було доказів Кулі балістична експертиза?Зіткнули схід з заходом Знищили мирну трудолюбиву Україну Слава героям
  • Читач71

    Надзвичайно шкода загиблих і їхні сім’ї,але нажаль мерзота яка організовувала ті революції ,дурила людей і довела до сьогоднішньої біди так і не відповіла,а далі торгує цукерками і розказує байки….

    Vlad Ivashchenko reply Читач71

    А це що таке: "мерзота яка організовувала ті революції ,дурила людей"? То на думку Читача71, то не поклик людей до спротиву банді яника, а пеця влаштував оте все та дурив баранів? Чую, чую голос з боліт із-за поребрика. Ой же, скільки лайна ще чистити з землі Украіни.

keyboard_arrow_up