«Хотілося б, щоб із них брали приклад школи та інші садочки»

«Хотілося б, щоб із них брали приклад школи та інші садочки»
  • Вихованці двох дитячих садочків долучилися до допомоги зоозахисникам, які опікуються безпритульними тваринами.
  • Хлопчики з дівчатками зібрали та передали волонтерам корм.
  • «Всі були щасливі, і малеча, і ми біля них», — каже зоозахисниця Людмила Іллієвич-Швець

У Козятині вже протягом багатьох років існує громадська організація «Сіромашка». Її учасники опікуються котиками й песиками, які волею долі опинилися на вулиці: забирають їх на перетримку, шукають для них прихисток, лікують у разі потреби і, що найголовніше, годують. Адже гавкотунам та муркотунам не завжди легко здобути собі їжу самотужки, особливо якщо вони не звикли цього робити, бо мали раніше господаря, який їх просто позбувся. А таке трапляється доволі часто.

Підтримати і допомогти волонтерам вирішили два дитячі садочки нашого міста. Маленькі козятинчани передали для безпритульних тварин їжу — декілька кілограмів сухого корму та пакетики вологого корму.

— Це вже не перший раз у дитячих садочка проводять таку акцію, — каже Людмила Іллієвич-Швець, голова громадської організації «Сіромашка». — Ще до початку повномасштабного вторгнення для котиків і песиків збирали корм і садочок №6, і садочок №1. Потік коли почалася повномасштабна війна, це все затихло. А це нещодавно з дитячого садочка №1 зателефонували нам і сказали, що проводять із дітками «Урок доброти» і хочуть нам допомогти.

Відео дня

Долучився увесь дитячий садочок №1. Волонтери кажуть — це було дуже приємно. Така підтримка не може не дарувати емоційного піднесення.

— Це було дуже зворушливо, — розповідає Людмила. — Дітки своїми малесенькими рученятками простягали корм, розповідали нам про котиків. Багато хто з них прийшов зі своїми м’якими іграшками. Ми пройшли по всіх групах, щоб дітки особисто передали нам свої дарунки для тварин. Море вражень що в нас, що в дітей. Ми їм дуже вдячні. Вони зібрали стільки корму, що ми його ледве забрали. Нас було троє і кожна несла в обидвох руках по пакету.

За декілька днів до волонтерів зателефонували також із садочка №5 і також сказали, що хочуть долучитися до допомоги.

— У п’ятому садочку садочку долучилася одна група, — продовжує зоозахисниця. — Вони малювали на руках лапки. Ми до них під’їхали, коли вони були на прогулянці і діти також особисто передали нам корм. За що ми їм дуже вдячні.

Волонтери кажуть — ця підтримка для них надзвичайно цінна. Адже попри те, що у Козятинській громаді є громадські організації, які отримують фінансову допомогу з міського бюджету, «Сіромашка» до цього списку не входить. Тому волонтери і годують, і лікують безпритульних чотирилапих виключно за власний кошт. А на харчування йдуть чималі кошти.

— Хочеться відзначити усіх діток, які нам допомогли, тому що це класно, — каже Людмила. — Хотілося б, щоб із них брали приклад також і школи та інші садочки. Це дуже гарно і повчально. Хочеться поділитися цією новиною, тому що у діток, які нам допомогли, зараз саме такий вік, що потрібно правильно вирощувати в них це зернятко доброти. Вихователі саме це і роблять, так само і батьки, за що їм велика подяка. Тому що завжди так — що посієш, те й пожнеш у результаті. Всі були щасливі, і малеча, і ми біля них.

Корму, який передали діти, вистачить чотирилапикам на деякий час. Тварини вже ним ласують.

— Частину ми передали бабусі, яка живе недалеко від маленького базарчика, — додає Людмила. — Вона допомагає нам піклуватися про котиків, які живуть біля її двору у котячому будиночку. Решту корму ми разом із волонтерами розносимо самі по тих точках, де живуть на вулиці безпритульні тварини.

 

Читайте також:

Облаштували будиночки у дворі своєї багатоповерхівки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up