Хочуть значно підвищити штрафи для пішоходів. Що думаєте?

Хочуть значно підвищити штрафи для пішоходів. Що думаєте?
  • Штрафом у 255 гривень збираються карати пішоходів за перехід дороги в недозволеному місці.
  • А якщо пішохід створить аварійну ситуацію, то йому доведеться заплатити вдвічі більше.
  • Ви підтримуєте таку ініціативу?

 

У середу, 3 червня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2697 "Про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху". 

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час засідання, у 2019 році на вулично-шляховій мережі України зареєстровано 8612 ДТП із загиблими і травмованим пішоходами, у яких загинув 1261 пішохід та 8005 отримали травми. З вини пішоходів зареєстровано - 936 ДТП із загиблими і травмованими. Про це інформує МВС.

"На жаль, в нашій країні громадяни, особливо пішоходи, не вбачають за необхідне виконувати правила дорожнього руху. Саме тому ми разом з народними депутатами запропонували підвищити штрафи для пішоходів до 255 гривень. В європейських країнах ці штрафи ще більше", - сказав він.

Відео дня

Наразі законопроєкт готують до другого читання. Якщо внесенні зміни до законопроєкту ухвалять, то штраф за непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху можуть збільшити з 51 гривні до 255 гривень.

Опитування

Підтримуєте збільшення штрафів для пішоходів?

Якщо пішохід при цьому знаходився в нетверезому стані штраф складе 510 гривень. А ось, якщо порушення Правил дорожнього руху пішоходом спричинило створення аварійної ситуації, то штраф для нього складе 680 гривень. Як зазначили у Раді, ухвалення законопроєкту дозволить підвищити ефективність впливу на дисципліну пішоходів та допоможе покращити рівень безпеки на автошляхах.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Stepan Petrenko

    З пішохідними переходами ситуація дуже дивна, наприклад, іде людина по тротуару і підходить до перехрестя, а там нема переходу ні навпроти - ні вбік, а перехід позначено десь за 50 - 100 м. від цього місця, а людині треба в другий бік. То що робити - робити крюк  в100 - 200м.? Мабуть правильніше взагалі не позначати переходів у таких містечках, як Козятин, а запровадити правило - переходи через вулиці за замовчуванням по боках всіх перехресть і водії мають бути уважними при їзді. І взагалі, зараз людей на машинах вже більше, ніж пішоходів, а тому, враховуючи різницю в їх швидкісті, треба робити все для захисту пішоходів. Так, наприклад, зробити давно заплановане - пішохідні вулиці, де заборонити автомобільний рух повністю або частково. Наприклад, вул. Склярова в центрі міста, на якій взагалі немає тротуарів, по якій носяться машини, а жінки з дитячими колясками змушені лавірувати між ними, залазячи в багно на узбіччі.
  • Наталья Яковец-Швец

    Нам би такі відеофіксатори як у Києві-хоча б на одну вулицю. Бюджет наповнився б за місяць.
  • Светлана Коломиец

    Скільки разів просили, зверталися до мера,  подавали заяви,  щоб  по вулиці  Незалежності  напроти  музичної школи  зробили  розмітки  пішохідний  перехід,  що би діти спокійно  переходили  вулицю  та лежачих поліцейських  не мішало установити,  але нікому  з влади діла не має до того ,  встановили  знаки  якого з однієї сторони вулиці  із за листя дерева водію зовсім не видно, зате штрафи  впровадити  о це влада  без питань....
  • Ната Рибак

    На переході вони геть і нестають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ 16:26 Живий коридор для Героя: Козятин прощатиметься з Сергієм Чернієм
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up