Двоє вінничан опинились у лікарні з ботулізмом

Двоє вінничан опинились у лікарні з ботулізмом

Через домашні консерви

З початку 2018 року в лікувальних закладах Вінниці  знаходились на лікуванні  двоє постраждалих - з Вінниці та з Піщанського району. Захворювання  на ботулізм пов’язують з  вживанням  м’ясних  консервів домашнього виготовлення. 

Ботулізм – хвороба, що виникає в результаті отруєння токсинами бактерій – збудників ботулізму (клостридіум ботулінум) і характеризується ураженням центральної вегетативної нервових систем і є смертельно небезпечною

Основні симптоми захворювання: нудота, блювота, пронос, загальна слабкість, сухість в роті, порушення зору (нечіткість бачення найближчих предметів тощо), м’язова слабкість, втрата свідомості. 

Відео дня

Зараження людини ботулізмом може відбутися під час вживання продуктів тваринного і рослинного походження: фруктів і овочів, неправильно консервованих продуктів, через ковбаси, шинку, копчену рибу.

У разі найменшої підозрі на ботулізм хворого необхідно якнайшвидше відправити в спеціалізоване відділення, тому що тільки там йому зможуть надати належну медичну допомогу, спрямовану на нейтралізацію, зв'язування і виведення токсинів з організму. Ускладнення виникають часто. До них належать: токсичний міокардит (ураження м'язів серця), пневмонія (запалення легень), сепсис (зараження крові). 

Ботулотоксин – один із найсильніших відомих у природі ядів. Токсин є нестійкий до дії температури, розпадається при тепловій обробці харчових продуктів (при кип’ятінні протягом 15 хвилин повністю втрачає свої токсичні властивості).

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 21:17 Розпис яєць давня українська традиція і оберіг для родини. 19:42 Сталевий воїн з позивним «Беркут» загинув на Донеччині. Сьогодні — річниця 17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled 14:20 Як у Козятині байкерський сезон відкривали photo_camera 13:07 Минула річниця, як від важкої хвороби зупинилося серце Воїна Михайла Юрчука 12:01 Церква Святої Параскеви давно не бачила стільки радості в очах прихожан 11:00 Разом з військовими і відомими вінничанами встановили Рекорд України
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up