Для дошкільнят збудували окремий дитячий майданчик

Для дошкільнят збудували окремий дитячий майданчик
  • Гарна справа. Ідея побудувати дитячий майданчик для малюків на території гімназії №9  належить директору закладу Олегу Заїчку.
  • В червні він замовив бетономішалку і під час літніх канікул працював будівельником. Його ініціативу підхопили педагоги та батьки дошкільнят

Ще на початку літа, коли очільник навчального закладу зі своєю «напарницею»  бетономішалкою в умовному прямокутнику почав будівельні роботи, ми запитали у нього, що має бути на цьому майданчику?

 — Приходьте у вересні. Краще ж на власні очі побачити. Знати наперед — воно ж не цікаво, — сказав тоді жартома директор гімназії.

Розкрила таємницю заступник директора Лариса Матейчук.

Відео дня

— Олег Борисович будує дитячий майданчик для дошкільнят. У нього ця ідея з’явилася, як тільки наш навчальний заклад став школою-дитячим садочком. Ми не раз із ним спостерігали, коли дошкільнята гралися біля діючого дитячого майданчика і на перерву до майданчика бігли старші діти, то дошкільнята поступаються місцем старшим. Вирішили, що в дітей садочка повинен бути власний дитячий майданчик. Отримавши від пані Лариси вичерпну відповідь, ми поїхали в інших справах.

Протягом літа декілька разі проїжджали біля новобуду гімназії, а у вересні відгукнулися на запрошення.

У день нашого візиту  дошкільнята гралися на своєму власному майданчику, а ми пішли до директора навчального закладу.

— Це не моя ідея, а вимога часу, — каже Олег Заїчко про дитячий майданчик. — Маленькі діти і старші, що навчаються, не можуть поділити один дитячий майданчик. Дошкільнята часто поступалися місцем учням. Тепер у них є власний дитячий майданчик. Йдемо до них, вони є на майданчику.і ви поспілкуєтеся з вихователем групи.

Дорогою до майданчика, ми запитали в директора:

— Ви самі будівництво розпочали, самі його й завершили?

— Це не так, — каже очільник гімназії. — Ми зробили цей майданчик гуртом. У його будівництві брали участь чоловіки-вчителі і батьки дітей. Хіба так важливо, хто подав ідею, хто його збудував? Головне, що діти мають майданчик, де комфортно себе почувають. 

З дітьми була вихователь Ірина Бурлака. За її словами, на майданчику є декілька ігрових зон, де діти, граючись, пізнають світ. Найулюбленіше місце дошкільнят — пісочниця. Тут вони будівельники, метробудівці, археологи. 

Друге улюблене місце дітей — це зона природи. Тут і грибочки, і пеньочок, як у справжньому лісі.

 — Все це нам в зону природи подарувала вчитель початкових класів нашої гімназії Таїсія Гайдучок. Виготовила власними руками, —  розповідає вихователька. Діти люблять тут слухати казочки. Вихователь зазначила, що малюки знають дуже багато казок: «Колобок», «Коза-Дереза», «Зайчикова хатка» та інші.

Тим часом діти перейшли в центр майданчика та розпочали спортивну гру під назвою «перехопи м’яч». Скільки дитячого галасу знялося і радісних емоцій — не передати.

Спортивні розваги ігрової зони змінилися на складання конструкцій у пізнавальній зоні. Архітектурою діти займалися не довго і перейшли в пісочницю.

— Так вони цього разу пройшли за коловою системою всі зони. Буває по-іншому: з пісочниці — до зони природи, а із зони природи — назад до пісочниці. Іноді буває, що хочуть до дитячого майданчика школярів та вневдовзі повертаються до свого майданчика, — сказала на завершення Ірина Бурлака.

 

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ірина Малащук

    Дуже все добре, саме головне що діткам подобається!Олегу Заїчко подяка,директору закладу!А вихователька чудова жінка Ірина Сергіївна ,удачі Вам!Я впевнена дітки Вас люблять і поважають, а це саме головне!

    Ирина Бурлака reply Ірина Малащук

    Ірина Малащук  Дякую.
  • Анна Рудницкая

    Молодці
  • Олена Старушок

    Класний директор, чудова ідея з дитячим майданчиком для дошкільнят. Молодці.
  • Культура Місто

    Молодці. Дякуємо .

keyboard_arrow_up