Для дітей з інвалідністю потрібне приміщення

Для дітей з інвалідністю потрібне приміщення
  • Керівництво терцентру хоче перевести стаціонар з другого поверху на перший, але не має змоги це зробити, оскільки там розміщена філія Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Промінь».

Тема переселення терцентрівців піднімається не перший раз і не перший рік. Збиралися комісії з цього приводу, шукали приміщення для дітей з інвалідністю, але запропоновані кімнати не влаштовують керівництво філії дитячої установи. Термін дії оренди приміщення реабілітаційного центру вже сплив, а нового приміщення для дітей ще не підібрали. На сьогодні приміщення, в якому перебували діти, через карантин не використовується. Не буде там дітей до 1-го вересня, а підопічні терцентру тісняться всі на другому поверсі.

Люди, серед яких є ті, кому за 90, і не кожен з них ходячий, мають право бувати на свіжому повітрі. Не маючи ліфта, персонал терцентру не може транспортувати чи виводити підопічних хоча б на прогулянку. 

Відео дня

На позачерговій сесії міської ради директор терцентру Ольга Дацюк у своєму зверненні до депутатів зазначила:

— Запропонований проект рішення про продовження дії оренди частини нежитлового приміщення державної реабілітаційної установи складений з порушенням процедурних норм нормативних правових актів, – казала Ольга Дацюк. – Тож у Козятинської міської ради відсутні правові підстави на продовження договору оренди, термін дії якого закінчився. 

Очільниця терценру також розказала, що в зв’язку з необхідністю забезпечення карантинних заходів, вказане приміщення необхідне для облаштування додаткових кімнат ізоляторів для забезпечення її підопічних від захворювання на коронавірус. На даний час, коли в кімнатах площею 14-16 кв. метрів проживає по четверо людей, які віднесені до категорії максимальної зони ризику. 

– Крім того, – додає пані Ольга. – Козятинським відділом надзвичайних ситуацій був наданий припис від 7 лютого цього року № 41 з вимогою до 7 квітня розмістити важко хворих і осіб, які не можуть самостійно пересуватися на 1-ий поверх.

Виступили депутати Микола Синюшко, Євеній Буравський, Павло Ясний, Федір Кропива, Надія Якімова, підсумував позиції виступаючих депутатів міський голова Олександр Пузир. Усі виступаючі були одностайні в тому, що підопічні терцентру і діти з інвалідністю в одному приміщенні вже перебувати не можуть. Як одним, так і іншим потрібно максимум уваги. Більшість депутатів стояли на позиції, що договір оренди з «Променем» потрібно продовжити до нового року. А поки діти на карантині, їм треба підшукати не гірше приміщення, ніж у них було в терцентрі.

Читайте ще:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up