Діана Бондарець лауреат V Всеукраїнського фестивалю Гната Танцюри

Діана Бондарець лауреат V Всеукраїнського фестивалю Гната Танцюри
Друга премія за виступ на фестивалі конкурсі Гнгата Танцюри
  • Минулої суботи 12 червня у Гайсині відбувся V Всеукраїнський конкурс-фестиваль фольклорних колективів на приз Гната Танцюри.
  • В місто, де народився фольклорист з’їхались фольклорні колективи та окремі виконавці, серед яких була наша землячка Діана Бондарець. По приїзду з фестивалю вона поділилася побаченим

Як розповіла нам Діана, з самого початку всі пройшли реєстрацію. Потім всі учасники свята з емблемами областей та районів вишикувалися в колону і пройшли святковою ходою від площі Миру до музею Гната Танцюри. В голові колони йшли дівчата в національних костюмах і несли вінок з живих квітів, зіллям м’яти та барвінку. Відкрили фестиваль біля хати, в якій краєзнавець і етнограф Гнат Танцюра прожив останніх 20 років. Біля меморіальної дошки митця внучка фольклориста Лариса Лук’яненко запалила свічку пам’яті, після чого учасники святкового дійства перемістилися в центр міста, де для фольклористів було облаштовано 2 сцени.

Костюм Діани - копія вікової давнини

Відео дня

— Діана ми чули твій виступ, бачили твій костюм. З шикарним вбрання це було домашнє завдання?

—.Ні, домашнього завдання ми не отримували. Мій викладач вокалу Юлія Андріївна добре знаєтьсяна на краєзнавстві. Саме цей костюм наближений до вікової традиції, йому більше 100 років він збереження та відродження багатовікової спадщини українського народу.

— А що тобі найбільше запам’яталося на фестивалі?

—Багато, чого. Різнобарвні віночки дівчат, неподалік музею було розгорнуто містечко майстрів там для відвідувачів проводились майстер класи виготовлення сувенірів з дерева. У світлиці Гайсинської громади частували колотухою. Українська кухня була представлена в широкому асортименті, мабуть не пригощали стравами тільки на сцені. Вразила масовість свята і звичайно, мій виступ.

— На фестивалі взяли участь 45 фольклорних колективів та семеро окремих виконавців, крім тебе ще хтось представляв Козятинський край?

— З Козятина в конкурсній програмі я була одна. Знаю, що були колективи та окремі виконавці з 9 областей України Це (Вінницька, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Київська, Черкаська, Чернігівська, Чернівецька, Хмельницька)

Група підтримки Діани Бондарець на фестивалі-конкурсі Гната Танцюри

— Діана, а як, ти потрапила на фестиваль адже окремих вокалістів на конкурсі-фестивалі було всього семеро?

— Нещодавно Юлія Андріївна Васюк, викладач народного вокалу вінницького фахового коледжу культури і мистецтв імені Леонтовича, виклала в мережу відео, в якому я співала пісню Гната Танцюри «Ой чого ж ти плачеш, молодая пані». Його побачили представники Вінницького обласного центру народної творчості. Тому вони офіційно прислали запрошення, щоб я прийняла участь у п’ятому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі фольклорних колективів на приз Гната Танцюри, як співачка українських народних пісень. Підтримували мене на фестивалі Ірина Колесник та депутат міської ради Ольга Поліщук. Більше ми Діані запитань не задавали. На фестивалі такого рівня вона побувала вперше тож, на нашу думку, у неї накопилась втома моральна Тому останнє запитання ми адревали депутату обласної ради Ірині Колесник

— Ірина Миколаївна, ви великий шанувальник митця, краєзнавця фольклориста Гната Танцюри чи ви вирішили підтримати на фестивалі Діану? Як ви опинилися в Гайсині?

— Звичайно, ми з Ольгою Поліщук на фестивалі-конкурсі Гната Танцюри підтримували Діану. Можу сказати більше Артистів, спортсменів і всіх дітей з талантом, як у неї ми будемо підтримувати й надалі. Що стосується самої співачки, то вона такої підтримки заслужила адже через її виступ вся Україна почула про козятинський край.

Діана в музеї Гната Танцюри

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up