«Дядьку, йдіть звідси, поки по шиї не отримали»

«Дядьку, йдіть звідси, поки по шиї не отримали»
  • Толока. У неділю, 7 квітня, члени рибальського товариства «Трофей» зібралися на весняне прибирання зони відпочинку ставка «Колгоспний».
  • Прийшли ті, що завжди ходять і гроші у касу товариства здають

У товаристві рибалок назріло багато невирішених питань. Тож перед початком прибирання вирішили провести п’ятихвилинку. Щоправда, затягнулася вона майже на годину. 

Одна з проблем, яка турбувала рибалок — несправний човен. Він вже старий і ремонту  не підлягає. Тепер немає на чому корм рибі вивезти і для очистки води спецвапно ставком розкидати. А в касі гроші тільки на зариблення ставка. 

Відео дня

По списку у товаристві «Трофей» налічується 363 особи, а платоспроможних всього сотня. 

— Так тих, хто не платить — виганяти з товариства треба, — порадили рибалки голові «Трофею» Борису Тихонському і попросили його повідомити про неплатників, щоб знати в обличчя таких «героїв».

Говорили про правила лову риби. Рибалки порадились і вирішили, що в порушників треба забирати посвідчення і вигнати зі ставка тих, хто порушує правила лову риби. 

— У нас був такий, ми його вигнали, тепер він таким же способом на Водокачці рибу ловить, — каже рибалка Анатолій. 

Говорили, що зараз, через воєнний стан, не можна проводити нічні рейди. 

— Чого не можна? Якщо по-нормальному — і зрозуміють нормально, а коли ми упіймаємо тих, хто може служити — то повістку на ставку давати і нехай йде й воює, якщо вдома не сидиться, — казали рибалки.  

Останнім питанням у годинній пятихвилинці було зариблення. Вирішили, що знов куплять 350 кілограмів кілограмового коропа. 

— Ви кожен рік зариблюєте ставок, а не буде перезариблення? — запитав журналіст у рибалки Петра.

— Ні, не буде. Ми для того й купуємо рибу більших розмірів, щоб зменшити її кількість, — сказав пан Петро.

Коли всі наболілі питання обговорили, рибалки, озброївшись мішками і граблями, та розділившись на дві групи, пішли на прибирання території. 

Від дороги до зони відпочинку сміття було не дуже багато, адже в жовтні минулого року тут робили прибирання території після літнього сезону. А біля столиків одних пляшок зібрали чотири мішки.

— Влітку коло цих столиків сиділи троє хлопців і з ними двоє дівчат. Я їм зробив зауваження, щоб вони пляшки не розкидали. Так вони мені й кажуть: «Дядьку, йди звідси, пока по шиї не отримав». І я пішов, — розповів Пан Леонід.

— Хлопці — то таке, а от як дівчата поцарапають, то страшне, — пожартував над колегою вже інший Петро.

Біля містка бачимо загороджені в трикутнику три деревця. Запитуємо рибалок, що то за дерева вони там висадили? 

— То берізки посадили, а загородили тому, що самі ж рибалки ламають гілки берези на підставку для вудки.

З’єдналися обидві групи ближче до дороги. Сміття ніби не багато, та обійшовши ставок, зібрали 11 пакетів чи мішків з легким непотребом та 5 мішків скляних пляшок. Зібране сміття закинули у причіп, а пан Петро дав ще одне оголошення: «Влітку ми берег ставка від бур’янів обкошуємо. Прохання до всіх рибалок, не кидайте під ноги рвану ліску. Коли вона потрапляє під струну коси — це ціла біда».

Зону відпочинку на літо прибрали та невирішених питань у «Трофея» є ще багато. Тож

вирішили обговорити їх, зібравшись через тиждень. На тому й розійшлися.

 

    

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vovka Zhabotenko

    Так так, в нашій громаді таж полеміка,гроші здав ,рибу купили, а ловити зась, самі валять сітками , а прийдеш зі спінігом ,зразу гвалт
  • Галина Коломиец

    Позбирались  бивші дідоводи а зараз вибачаюсь канєшно босси позаймали ставки а ти його  рив той ставок  як він том ще з якогось 1800 х років а зараз хазяї понаходились все життя скільки помню рибу і сетками і павуками ловили рибу і всім вистачало і ніхто нікого не гонив всі були однакові хто чим хотів тим і ловив А зараз любители природи рыбу запускають там і так її вистачало дикої риби і вистачило б на всіх але хотять над усім мати власть

    Valentina Shaidovska reply Галина Коломиец

    Не кажіть дурниць, за всім потрібен догляд і за ставком і біля ставка бо бачите яка сьогодні молодь недобра викидає сміття та ще й погрожує,  А щоб прибрати за собою то розуму не вистачає.

keyboard_arrow_up