Чи покарали винних у ДТП на Матросова, яке трапилося рік тому?

Чи покарали винних у ДТП на Матросова, яке трапилося рік тому?
Фото з архіву газети. Автівка протаранила паркан та збила велосипедистку з двома дітьми
  • У травні минулого року водійка автомобіля «Opel Vectra» наїхала на велосипедистку Наталію та двох її малих дітей. Вже середина червня 2021 року, а справа і досі знаходиться в суді.
  • Потерпіла скаржиться, що лікується після ДТП за власний рахунок.
  • Що з цього приводу каже винуватиця аварії?

Аварія, за участю нетверезої водійки легковика та велосипедистки з дітьми, трапилася у східній частині Козятині 15 травня 2020 року. Тоді на вулиці Матросова постраждала і мати, і діти. Та найбільше все ж дісталося Наталії. У неї сильно травмована нога. На лікування вже пішло чимало коштів, а попереду дороговартісна операція із заміни суглоба. 

За фактом ДТП слідство тоді розпочало кримінальне провадження. 21-річній нетверезій водійці, яка протаранила автівкою паркан та збила трьох пішоходів, загрожувало обмеження волі на строк до 3-х років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий термін. Та потерпіла Наталія запевняє, що винуватиця аварії і досі не понесла покарання і не відшкодувала їй на лікування ні копійки.

- Уже минув рік і в моїй справі покарання ніхто не поніс, - каже Наталія. - Чоловіка Ольги (водійки, яка вчинила ДТП), теж не покарали. Він не заплатив ні копійки. Дав її руля і вона, не вміючи їздити, отакого на дорозі наробила. Зараз мені потрібно робити дороговартісну операцію по заміні суглоба. Це більше 100 тисяч гривень, а водійка, яка мене збила, не відшкодувала мені нічого. Суди уже йдуть рік, їх затягують, постійно відкладають. До цього часу навіть свідків не допитали. То вона не зявляється в суді, то її адвокат. А тут вже виявляється за цей рік з чоловіком вони розлучаються, з квартири її виписали. Тобто, вони всілякими способами хочуть уникнути того, щоб її посадили. Вона не хоче платити за те, що вона наробила. 

Відео дня

У козятинській поліції нам повідомили, що водійці було оголошено підозру ще у серпні.  За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху особи, яка керує транспортними засобами, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середньої тяжкості. 

- Ми провели всі експертизи, допитали свідків, - коментує начальник козятинського відділення поліції Роман Андрущак. - Всі матеріали, обвинувальний акт спрямовані до козятинського міського суду. Наша задача задокументувати, довести вину, спільно з прокуратурою, і направити до суду. 

Нам вдалося поспілкуватися і з винуватицею аварії - козятинчанкою Ольгою. На наше питання, чи правда те, що вона і її адвокат не з'являється на суд, чим навмисно затягують справу, вона відповіла, що це не правда

-Такого не було. Не з'явитися в суд, це як? Це смішно. Щоб мене подали в розшук? - пояснила Ольга. - З приводу грошових виплат, то мова про це йшла з самого початку. В мене є аудіозаписи, де я їй пропонувала кошти, коли мали робити операцію. Вона сказала, що вони зберуть всі чеки і на суді будемо розбиратися. Я зараз так само з маленькою дитиною, працюю на роботі. З чоловіком ми розійшлися. Я казала їй - буде рішення суду, я сплачу все, що скажуть. Ніхто не відмовляється. 

Залишається тільки дочекатися справедливого вироку суду…

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗😠Ніколи в цій країні не буде порядку❗😡
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up