Влаштували дефіле професій і пригощали оладками: День відкритих дверей в училищі

Влаштували дефіле професій і пригощали оладками: День відкритих дверей в училищі
  • Цими вихідними до училища запросили випускників дев’ятих та одинадцятих класів разом із батьками.

  • У навчальному закладі організували День відкритих дверей, на якому не лише презентували спеціальності. Зворушливі виступи учнів, смаколики від майбутніх кухарів та кондитерів і виставка справжніх шедеврів з автомобільних запчастин — розповідаємо, що цікавого побачили на заході наші журналісти

Щороку в Козятинському міжрегіональному професійному училищі залізничного транспорту організовують День відкритих дверей. Цього разу захід влаштували у неділю, 3 березня.

Гостей, які завітали до навчального закладу, зустрічали майбутні провідники.

Відео дня

У коридорі перед актовою залою облаштували міні-виставки кожної з професій, якої навчають в училищі. На одному зі столів — шедеври від майбутніх кухарів-офіціантів-кондитерів. Дівчата з хлопцями підготували не лише торти та тістечка, а й квіти з овочів.

Поруч першокурсниці 26 групи Катя, Юля та Іра готують оладки. Дівчата поливають їх топінгом, роблять чай і пригощають усіх охочих.

По інший бік стіл із міні-скульптурами. Серце з квіткою, підсвічник, Тризуб, птаха — усе це майстер виробничого навчання слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів Андрій Огірчук робить разом зі своїми учнями з автомобільних запчастин. Натхнення для дизайну черпають з інтернету.

— Тут у нас колінчастий вал двигуна, плюс махові ШРУСи, — показує Андрій Огірчук гігантський підсвічник. — У слюсарній термінології це називається граната на приводі. Ми ці деталі приварили і вийшов підсвічник. Тут, де птах, у нас свічки запалювання, ланцюги, шестерня без перевалу, шестерня з коробки передач і маточинка. Так само це серце зроблене з ланцюга, ще у нас тут корзина щеплення, форсунки, клапани і менші елементи — свічки, шатун. Троянда — це єдиний декор не з автомобільної серії.

Ці роботи майстер з виробничого навчання зробив разом із учнями, які вже випустилися з училища. А творіння тієї групи, яку Андрій Огірчук веде зараз — це Тризуб.

— Ми використали ланцюг розподілення з двигуна, маточину колеса, — показує Огірчук. — У механізмі стоїть підшипник, шестерня і зірочка, тому Тризуб крутиться. 

Поруч стіл, де першокурсники Ельзара та Костя презентують професію «Електромонтер з ремонту та обслуговування пристроїв СЦБ (сигналізації, централізації, блокування)». Біля них — макет світлофора і дві схеми послідовного увімкнення і вимкнення пристроїв.

— На цій схемі вимикачі, один вмикає лампочку ліворуч, інший — лампочку праворуч, — показує Костя. — Ще тут є пристрій, який виконує функцію запобіжника. Він потрібен для того, щоб не було короткого замикання.

Поки гості підходили до столиків із презентаціями професій, в актовій залі тривали останні приготування, адже для усіх, хто завітав на День відкритих дверей, влаштували невеликий концерт. Його відкрила Тетяна Коваленко та зразковий танцювальний колектив «Колорит» (керівник Наталія Радько). Дівчина заспівала «Українське сонце» гурту «Kozak System». Учасники хореографічного колективу вийшли на сцену з лампадками в руках. Після цього виступу оголосили хвилину мовчання за захисниками, які загинули за Україну.

— Наша зустріч сьогодні можлива тільки завдяки мужнім захисникам нашої країни, — сказав по тому ведучий Олег Бондарук. — Ми щиро раді вітати вас у Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту. Коли наші мужні Збройні Сили України відстоюють кожен клаптик нашої землі, ми маємо можливість вчитися, але в жодному разі не маємо права бути байдужими до нашого майбутнього, до нашої держави. Здобувачі освіти нашого училища ведуть активну волонтерську діяльність, підтримують наших воїнів, пишуть листи, малюють малюнки, збирають гуманітарну допомогу. Активно підтримують своїх вихованців і їх наставники. Весь колектив училища долучається до всіх акцій на підтримку наших воїнів.

Окрім танцювального колективу «Колорит» та Тетяни Коваленко, на заході виступили також Анастасія Муравська та Марія Чорна. Дівчата співали пісні. 

Не лише вокальні та танцювальні номери були у програмі — на Дні відкритих дверей влаштували дефіле професій. Вбрані в одяг відповідно до своєї майбутньої професії, хлопці з дівчатами, які навчаються в училищі, пройшлися сценою, а потім коротко розповіли про свої спеціальності.

Олександр розповів, які плюси бути слюсарем з ремонту колійних машин та механізмів. Настя презентувала професію провідник пасажирських вагонів, Юлія — перукаря-модельєра, Паша — кухаря-кондитера, Назар — помічника машиніста. Майбутній оператор з обробки інформації програмного забезпечення, обліковець Вікторія зауважила, що без бухгалтера не може обійтись жоден колектив, навіть учнівський, адже саме бухгалтер нараховує стипендію. Данил презентував професію слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, Марія — електромонтера пристроїв СЦБ, Катя — офіціанта, Володимир — оператора з обробки інформації та програмного забезпечення, агента з постачання.

Наостанок виступив директор Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту Андрій Стецюк. Очільник навчального закладу запросив майбутніх студентів долучитися до учнівського колективу.

 

Читайте також:

У Козятинському училищі провели атестацію і привітали випускників із завершенням навчання

Вихованці гуртків художньої самодіяльної творчості Козятинського училища — переможці «ВІРТУОЗА»

Випускники козятинського училища зустрічалися з представниками Львівського фахового коледжу

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up