Школярі не хочуть таку вчительку

Школярі не хочуть таку вчительку

У махнівській школі конфліктна ситуація батьків та учнів 6 класу з дирекцією школи.

Суть полягає в тому, що учні давно скаржилися батькам та дирекції школи на те, що вчителька математики Машталір незрозуміло пояснює та викладає свій предмет. Учні школи не можуть розуміти пояснення вчительки та виконувати домашні завдання. Це не перші скарги учнів та батьків до дирекції школи щодо непедагогічного ставлення до дітей. Зверхнє ставлення до дітей, приниження дитячої гідності різного роду порівняннями та принизливими словами (жиртрест і т. д).

Сама вчителька не прийшла на батьківські збори, хоча батьки 6 класу неодноразово її запрошували. Директор школи Науменко не хотів розглядати батьківську скаргу, підписану майже всіма батьками класу. Напевно, з тих міркувань, що чоловік Машталір у минулому директор Бродецького цукрозаводу, а пан Науменко любить дружити з керівниками господарств для власної вигоди?

Відео дня

Нині на предмет викладання та засвоєння матеріалу учнями директор відвідує уроки математики разом із завучем. Остання — вчителька англійської мови. Тільки у батьків виникає сумнів, чи зможе директор з освітою географа розібратися з методикою викладання математики? Та і сам Науменко часто пропускає власні уроки, бо днями знаходиться в райвно. Ніби щось вирішує. А діти тим часом прогулюють уроки географії.

Батьки учнів школи часто висловлюються про низький рівень викладання окремих предметів, не раз хотіли своїх дітей перевести до інших шкіл.

Прокоментувала ситуацію газеті “RIA-Козятин” начальник районного управління освіти Аліна Діденко:

“Згідно інформації, яку надав директор школи Науменко О.В., до нього 26.01.2017 р. звернулись з письмовою заявою батьки 6-А класу про заміну вчителя математики Панченко А.Ф. (в листі батьків була вказана, як  Машталір). Для вивчення ситуації і прийняття правильного рішення, що не перечить чинному законодавству,  адміністрація навчального закладу протягом наступного тижня провела ряд бесід з вчителькою математики та відвідала ряд уроків з різних предметів у 6-А класі. За результатами вивчення, 06.02.2017 р. були проведені батьківські збори, на яких були присутні 16 батьків (всього в класі 23 учні), класний керівник та вчителька математики. Директор ЗНЗ проінформував присутніх про результати перевірки та відповів на запитання батьків. Вчителька математики проінформувала присутніх про причини зниження рівня навчальних досягнень учнів та можливі шляхи вирішення проблеми.

Методист Інформаційно–методичного центру Бородіч З.М. повідомила, що Панченко А.Ф. має повну вищу освіту, закінчила Вінницький педінститут за спеціальністю «учитель математики», має 40 років педагогічного стажу, спеціаліст І категорії. Учні, яких навчає Анелія Федорівна, є переможцями ІІ (районного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики. Роботу вчителя неодноразово відзначено грамотами відділу освіти за підготовку учнів – переможців районних математичних турнірів «Піфагорець»,  «Віртуози усного рахунку». Вона постійно відвідує засідання РМО вчителів математики, обізнана з державними програмами, володіє методикою викладання предмету та критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів.

       Інформуємо, що вищі навчальні заклади не готують педагогічні кадри за спеціальністю «директор школи». Згідно п.2 статті 23 Закону України «Про загальну середню освіту» посаду керівника загальноосвітнього навчального закладу незалежно від підпорядкування, типу і форми власності може займати особа, яка є громадянином України, має вищу педагогічну освіту, на рівні спеціаліста або магістра, стаж педагогічної освіти не менше 3 років, успішно пройшла атестацію керівних кадрів освіти у порядку, встановленому Міністерством освіти України. Директор Махнівської СЗШ І-ІІІ ст. відповідає вимогам чинного законодавства. Науменко О.В. «любить дружити з керівниками господарств» не для власної вигоди, а для покрашення матеріально бази школи.

Хочу зазначити, що до відділу освіти письмових та усних звернень батьків з даного питання не надходило. Але з моменту, як дана ситуація стала відома мені, як начальнику відділу освіти, було вжито певні заходи.

А саме: запропоновано адміністрації школи внести конкретні пропозиції щодо усунення конфлікту, аж до вирішення питання із заміною учителя математики у 6 -А класі, якщо ситуація не буде  вирішена. Методисту Інформаційно-методичного центру відділу освіти, котрий відповідає за математичний профіль Бородіч З.М. рекомендовано відвідати ряд уроків учителя Панченко А.Ф., проаналізувати їх та внести відповідні пропозиції”.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up