Щоб зібрати дитину до школи, треба викласти більше п'яти тисяч

Щоб зібрати дитину до школи, треба викласти більше п'яти тисяч

 

  • Збирати дитину до школи — процес довготривалий та витратний.
  • На думку продавців, найбільше, щоб зібрати дитину до навчального закладу, витрачають батьки першокласників.
  • Тож почнемо саме з них.

З найголовнішого для першачків є рюкзак. Він має бути в першу чергу безпечний, пошитий з якісної тканини зі світловідбивними стрічками. 

— Це безпека вашої дитини у темряві, — пояснює продавець канцтоварів Ірина. — Після того, як ранець обрали, можна переходити до його наповнення. Кладемо у нього пенал і письмове приладдя: 2-3 ручки з фіолетовими чорнилами, стільки ж простих олівців. Найзручніші для дитини олівці тригранної форми та середньої м’якості, стругачку бажано з контейнером, щоб не збирала дитина на парті стружку з олівця. Стирачка, лінійка — 15 см завдовжки. Зошити в клітинку і зошити в косу лінійку.

Альбом для малювання найбільш практичний на 20 аркушів, кольорові олівці. Фломастери краще купити на водній основі. У них більший коефіцієнт корисної дії, а плями легко піддаються пранню. Ще треба акварельні чи гуашеві фарби з непроливайкою і зо три пензлики різного розміру. Набір двостороннього кольорового та білого паперу. Набір кольорового і білого картону. Клей ПВА з пензликом. 

Відео дня

— Пластилін краще брати на восковій основі, з дощечкою для робіт. Він м’який, з ним легко працювати дитині. Ножиці варто купувати не з гострими, а із закругленими кінцями, — радить продавчиня. — Також потрібна папка для праці, торбинка для змінного взуття, щоденник і обкладинки для зошитів та підручників. 

За приблизними підрахунками батькам першокласників на канцелярію з сімейного бюджету треба викласти більше тисячі гривень. Трохи менші витрати на канцелярію у  учнів старших класів.

Пані Наталя — мама двох школярів. Каже, що була шокована цінами на канцтовари.

 —Те коштує 26, те — 34 гривні. А коли все це порахували на касі, то голова йде обертом — більше тисячі гривень на одного,  — розповідає вона, — Хто ж тих дітей буде народжувати, коли все таке дороге? 

Ще складніше з одягом. Старший син Наталії одинадцятикласник. Йому батьки купили штани і сорочку —1600 гривень. Спортивний костюм — 900 гривень, кеди — 700 гривень, кросівки — 1700.

Менший перейшов у 8 клас. На шкільні закупи одягу на двох хлопців пішло близько 12 тисяч гривень.

У пана Олександра двоє дочок — 5-й і 2-й клас. Скільки витратив — ще не рахував. Він ціле літо купує для дочок все необхідне — штани, спідниці, вишиванки, сарафани, жакети, блузки, взуття, плащ на осінь.

— Високі ціни для школи — то не то слово, — каже пані Катерина. — Маю сина випускника. Для того щоб він постояв на урочистій лінійці півгодини, мені довелось витратити 5 тисяч 60 гривень. В ліцеї обрадували. Кажуть, якщо ще треба буде щось докупити, то вирішимо на батьківських зборах.










 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Настя Раковська

    А раніше було дешевше ?🤔

keyboard_arrow_up