Перше вересня у 922-ий день великої війни: репортаж з опорного ліцею Козятина

Перше вересня у 922-ий день великої війни: репортаж з опорного ліцею Козятина
  • Цьогорічний День знань припав на друге вересня. Це — останній перший дзвоник для 153-ьох одинадцятикасників великої ліцейної родини.
  • Майбутнім випускникам дарували Золоту медаль успіху, вітали піснями і не тільки.
  • Як пройшло свято Першого вересня в опорному ліцеї — дивіться наші фото

У понеділок, 2 вересня ліцейна родина зібралася на подвір’ї навчального закладу, аби відзначити початок 2024-2025 навчального року. За традицією, розпочали із переклички. Ведуча Світлана Гижа привітала десятикласників та запросила на подвір’я учнів одинадцятих класів разом із класними керівниками. Майбутні випускники дефілювали по червоній доріжці. Цьогоріч в опорному ліцеї вперше за всю історію існування закладу цілих шість одинадцятих класів. Це 153 майбутніх випускника.

— Ми святкуємо Перше вересня у 922 день війни, — каже ведуча Світлана Гижа. — Ми живі і щасливі бачити одне одного завдяки великому подвигу воїнів-захисників. Серед Героїв є й учні нашого ліцею. Вони заплатили найвищу ціну за волю України.

Відео дня

У пам’ять про випускників, які загинули на війні, учні навчального закладу поклали квіти до меморіальної дошки на фасаді будівлі ліцею.

Зазвучав Гімн. І батьки, і діти, і вчителі поклали руку на серце. По тому до привітального слова запросили директорку опорного ліцею Олену Білянець.

— Рада вітати усіх, хто на нашому ліцейному подвір’ї зустрічає початок нового навчального року, — сказала Олена Білянець. — Яким він буде? Точно знаю, що нелегким, але точно знаю, що цікавим, насиченим, пізнавальним і унікальним. Унікальним він буде в першу чергу для тих, хто зараз на нашому ліцейному подвір’ї. Десяті класи, ви вперше у своєму житті зробили дуже важливий визначальний вибір. Ви обрали профіль, який сприятиме далі успішному вибору професії. А що вже говорити про одинадцяті класи? Мої хороші, цей рік для вас точно буде унікальним, тому що це останній навчальний рік вашого дитинства. І я від усієї душі бажаю вам насолодитися саме цим унікальним роком, цією унікальною можливістю. Відчувайте себе дітьми, будьте дітьми, з усією безпосередністю, яка властива дитинству. Попри те, що ваше дитинство проходить у дуже нелегкі часи.

Директорка опорного ліцею побажала всій Україні миру, усім міцного здоров'я, радості та надії. Це були не єдині привітання, які чекали на майбутніх випускників. Свої побажання сказали також друзі з 10-А, 10-Б та 10-І. Вони зичили завжди бути на стилі та ніколи не втрачати віру в себе, щоб НМТ стало пригодою, а не перешкодою до мрії, будильник будив вчасно, а в буфеті завжди вистачало улюблених смаколиків. Кожному одинадцятому класу подарували Золоту медаль успіху.

Вітали ліцеїстів і поліцейські. Адже цього року в Україні стартує проєкт «Офіцери служби освітньої безпеки». Свій поліцейський безпеки у школі тепер буде і в опорному ліцеї. Ним стала інспектор, освітній полісмен Анастасія Джаман.

— День знань — це особливий день для всіх нас, а особливо він важливий для мене, адже сьогодні я вперше заступаю на службу в цій школі як інспектор служби освітньої безпеки, — сказала Анастасія Джаман. — Для мене велика честь бути частиною вашої шкільної родини і забезпечувати спокій та вашу безпеку.

Звучали і музичні привітання. Ірина Атаназевич та Анастасія Коломієць заспівали пісню Тіни Кароль «Дитинство не втрачай».

Урочиста лінійка з нагоди Дня знань добігла кінця. Десятикласників та старшокласників запросили на перший у новому 2024-25 навчальному році урок.

Честь дзвонити у перший дзвоник випала бронзовому переможцю Загальноукраїнського конкурсу «Вчитель року-2024» Богданові Пічкуру.

 

Читайте також:

У першому ліцеї пролунав перший дзвінок. Фоторепортаж зі свята

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up