На місяць довше: новий навчальний рік триватиме з 1 вересня до 28 червня

На місяць довше: новий навчальний рік триватиме з 1 вересня до 28 червня
  • Кабінет міністрів у п'ятницю, 28 липня затвердив постанову про початок нового 2023/2024 навчального року в Україні.
  • Освітній процес стартує 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року

Про це повідомила прес-служба Уряду.

Постанова передбачає, зокрема, що навчальний рік тепер триватиме на місяць довше: з 1 вересня по 28 червня. Щодо того, як саме будуть навчатися українські школярі — онлайн чи офлайн, то це залежатиме від безпекової ситуації в кожному населеному пункті. А відповідні рішення прийматимуть обласні військові адміністрації спільно із засновниками закладів освіти.

«Організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Обласні військові адміністрації і засновники закладів освіти в цих умовах повинні ухвалювати рішення, що необхідні для збереження життя та здоров’я населення. Акт визначає тривалість навчального року, а також завдання обласним і Київській міській військовим адміністраціям щодо забезпечення його організованого початку спільно із засновниками закладів освіти залежно від безпекової ситуації», — додали у Міністерстві освіти і науки.

Відео дня

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що «найголовніше – це питання безпеки дітей і освітнього процесу», а «побудова комфортних і якісних укриттів —  це питання номер один».

Попередній навчальний рік в Україні уряд визначав у рамках від 1 вересня 2022 до 30 червня 2023 року, при цьому місцева влада могла самостійно змінювати дати завершення навчання в своєму регіоні.

Опитування

Як ви ставитеся до того, що навчальний рік триватиме аж до 28 червня?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up