Займаються творчістю, спортом, розвитком

Займаються творчістю, спортом, розвитком
  • У козятинському терцентрі працює програма «Університету 3-го віку».
  • Популярні напрямки навчання — курси комп’ютерної грамотності, основи здоров’я, різноманітні творчі заняття. 
  • А ще тут плетуть маскувальні сітки і проводяться «фірмові» майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок. І все це у відділі Світлани Криворучко, співробітниці терцентру козятинської громади.

— Ця програма сприяє адаптації людей старшого віку до сучасного життя, формування нових важливих навичок і компетенцій. Це надання послуг для людей, які цього потребують. Це люди поважного віку, люди з інвалідністю, багатодітні родини, — розповідає Світлана Криворучко. — Наразі охоплюємо вимушено переміщених осіб і ветеранів АТО/ООС. Пропонуємо їм освоєння комп’ютерної грамотності, лікувальну фізкультуру, де ключовою є підтримка фізичного та інтелектуального здоров’я, організацію дозвілля, самозайнятості та виявлення активних осіб та залучення їх до життя громади

— І які ви в цьому напрямку маєте результати?

Відео дня

— Наші відвідувачі активно користуються цим, від них ми маємо позитивні відгуки. Люди освоюють навики, добре комунікують між собою, вони готують себе до вищого рівня, який для них настав

— А який контингент ви обслуговуєте вдома?

— Наш заклад має три види діяльності. Це відділення стаціонарне, де пацієнти тимчасово або постійно проживають, відділення соціальної адаптації і відділення обслуговування на дому. Є ще пункт прокату засобів реабілітації. Цей пункт функціонує тільки на волонтерських засадах. Наразі це дуже нагально, тому, що повертаються хлопці. Я знаю потреби, потрібні великі палки, милиці, інвалідні візки, крісла, туалети. Все це ми надаємо в договорі про прокат.

— І де ви все це берете?

— Де можемо, там і просимо. В основному нам допомагає лікарня. Я виходець з лікарні, маю там багато друзів, вони чим можуть — тим допомагають. Добре, що лікарня поруч.

— В допомозі на дому працівники терцентру мають якісь незручності?

— Буває, коли пацієнт більше вимагає, ніж держава може допомогти. Коли до Козятинської громади приєднали села, важко було добиратися до клієнтів. Зараз у кожному населеному пункту є наш представник, це передбачено державою.

 

 

 

 

 










 

  •  
  •  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up