Влаштували вечір пам’яті Скрябіна

Влаштували вечір пам’яті Скрябіна
  • Козятинська молодь організувала міні-концерт, присвячений Кузьмі Скрябіну, який трагічно загинув дев’ять років тому.
  • Зі сцени звучали не лише його хіти, а й цитати про життя, людей та музику.
  • Дівчата співали разом із глядачами, влаштували на сцені імпровізовану маршрутку і не тільки

Життя легенди української музики Кузьми Скрябіна обірвалося через автокатастрофу. Автівка, якою кермував співак, зіткнулася з молоковозом на трасі. Це сталося на початку лютого 2015 року. Кузьма загинув, та залишив по собі свої пісні, які співають досі. У пам’ять про співака солістки вокального колективу міського будинку культури влаштували творчий вечір.

У залі згасло світло. З-за лаштунків вийшли Іванна Астахова, Амелія та Софія Боримські, Марія Загребельна, Катерина Заїчко, Анастасія Коломієць, Анастасія Муравська і Даша Повар. Дівчата мовчки сіли на край сцени. З колонок почувся голос Кузьми — це був уривок одного з інтерв’ю співака, де він говорить про життя. Коли Скрябін перестав говорити, заграли перші акорди його «Старих фотографій». Дівчата заспівали разом, а потім підспівували Кузьмі «Ла-ла-ла», коли увімкнули трек «Кольорова».

Відео дня

— Скрябін писав пісні про те, що оточує нас з вами, тому вони так западали кожному в душу, — каже Тетяна Фабіцька, ведуча, керівник вокального колективу. — І хто, скажіть мені, не добирався зранку в переповненій маршрутці на роботу?

Поки ведуча анонсувала пісню, дівчата змайстрували на сцені салон маршрутки — виставили стільці. На переднє «сидіння» сіла Софія. Дівчина перевтілилася у водія і «кермувала» маршруткою. Не по-справжньому, звісно,. Решта дівчат були в ролі пасажирів. Наче у реальному переповненому транспорті, хтось сидів, комусь довелося стояти і намагатися втримати рівновагу. І ще й при цьому співати «Маршрутку». Пісня у виконанні дівчат дуже сподобалася глядачам — коли музика затихла, зал аплодував і гучно кричав.

По тому у творчому вечорі була лірика — дівчата заспівали «Шкільну любов».

— Проходять невинні дитячі закоханості, проходять часи, коли ми плачемо в подушку від ревнощів, доростаємо до зрілого, свідомого віку і пересвідчуємося, що й тоді любов може бути хворобливою, тільки стадія більш важка, — анонсує наступну пісню Тетяна Фабіцька. — Кузьма і тут знайшов причину, щоб посміхнутися з приступів скажених ревнощів.

На сцену вийшла Даша Повар у новому образі. Вона заспівала «Якщо ти зрадиш, коханий». Це було дуже емоційно — Даша передала увесь вайб пісні не тільки словами, а й рухами.

Наступною дівчата всі разом заспівали «Мовчати». Щойно заграла мелодія, глядачі у залі одразу увімкнули ліхтарики на телефонах. Гості вечора почули також «Спи собі сама», «Мам», «Буде війна», яку, до речі, Скрябін написав ще у 1997 році, коли ми навіть не підозрювали, що з нами таке трапиться. Останньою дівчата заспівали «Місця щасливих людей», а на лаштунках транслювали кадри з кліпу.

— Цього року Кузьмі Скрябіну виповнилося б п’ятдесят п’ять, — сказала наостанок ведуча і мусила на хвильку зупинитися, адже глядачі почали аплодувати. — Наш невеличкий концерт-згадка, концерт-пам’ять присвячений саме його ювілею.

Дивіться відео з вечора пам’яті на нашій сторінці в Інстаграм.

 

Читайте також:

ТОП-5 українських фільмів різних жанрів, які варто подивитись

Вчитель географії з Козятина Богдан Пічкур — переможець ІІІ етапу першого туру «Учитель року – 2024»

Самгородоцький поет та майстер по дереву Дмитро Мальований взяв Гран-прі у міжнародному конкурсі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Zahrebelna Maryna

    Молодці дівчата, дуже мелодійний спів, гарні пісні, чудовий концерт!
  • Олег Петров

    Ви серйозно друзі, 6 осіб присутніх чи мені здається?
  • Pes Mayonez

    ліплять із малороса месію,тьху!
    згадайте,як він їздив з концертами в підтримку Януковича і його репліку "Майдан фінансувався Льовочкіним".....

keyboard_arrow_up