У Козятині розгорнули теплий прапор, який увійде до Книги рекордів України

У Козятині розгорнули теплий прапор, який увійде до Книги рекордів України
  • Козятинська громада доєдналася до Всеукраїнської акції «Нитка єднання».
  • Її учасниці разом створюють гігантський теплий прапор із жовтої та блакитної пряжі.
  • Дівчата з В’язального клубу «Доброго Козятина» нав’язали дві сотні квадратів. Їх  доєднали до стягу під час свята, яке влаштували просто неба у міському сквері

У травні цього року ми розповідали, що В’язальний клуб, котрий діє у просторі «Доброго Козятина», долучився до акції «Нитка єднання». Її започаткувала громадська організація «Старт у нове життя». Два роки тому її створили переселенки, які переїхали до Луцька. Учасниці спільноти вирішили зробити величезний теплий прапор і закликали долучатися до акції усіх охочих.

— Зараз ми всі розірвані, як ці нитки, розкидані по всьому світу, по всій Україні, — каже Анна Карамишева-Борисенко, голова громадської організації «Старт у нове життя». — Ідея нашої акції полягає в тому, що ми об’єднуємо всіх, хто ідентифікує себе як українці за рахунок в’язання шматочка прапору. Зараз ми отримуємо шматочки з різних куточків України, з-за кордону. Хтось в’яже сам, хтось об’єднується цілою громадою, так як Козятин.

Відео дня

Минулого року усі учасниці акції «Нитка єднання» створили 433 квадрати. Із них 82 квадрати зв’язали у Козятині учасниці В’язального клубу. А це, зауважимо, п’ята частина від загальної кількості. Цьогоріч дівчата продовжили справу і створили ще більше — близько двохсот квадратів. Втім якщо минулого року жовто-блакитні шматочки майбутнього стяга передавали поштою і зшивали у Луцьку, то цьогоріч козятинчани мали змогу власноруч доєднати до прапора в'язані фрагменти під час заходу «В єдності сила», який відбувся у міському сквері у суботу, 17 серпня.

— Наш захід присвячено Дню державного прапора України, що святкується 23 серпня, — каже ведуча Віра, волонтерка простору «Добрий Козятин». — Сьогодні ми, жителі Козятина станемо частиною великої історії. Протягом всього свята запрошуємо вас доєднатися до об’єднання шматочків теплого прапору і в кінці заходу ми разом розгорнемо наш стяг, який згодом потрапить до Книги рекордів України.

По центру скверу пройшли із прапором Морської піхоти. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які віддали своє життя, захищаючи Україну від ворога.

— Дякуємо Збройним силам України за можливість зараз жити, — сказала по тому ведуча.

Вихованці простору «Добрий Козятин» поклали квіти до Пам’ятного знаку загиблим в російсько-українській війні.

До слова запросили засновника простору «Добрий Козятин» Антона Бориса, настоятеля парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви.

— На сьогоднішньому заході ми хочемо показати, що свобода — це наш вибір і свобода — це наш обов’язок, що свободу ми можемо здобувати, перебуваючи в єдності, — сказав отець Антон. — Наш освітньо-дозвільний простір «Добрий Козятин» є знаком такої єдності, бо в нашому просторі є волонтери з Харкова і Донеччини, Козятина та Львівщини. Тому ми як ніхто інший розуміємо, що маємо шукати і працювати над тим, що єднає.

— В один прекрасний день я побачила оголошення в інстаграмі, яке запостила громадська організація «Старт у нове життя» про те, що вони хочуть встановити рекорд і зв’язати теплий прапор, — розповіла на святі Анастасія Медведєва, керівник В’язального клубу. — Я запропонувала цю ідею дівчатам і всі феї гачка та спиць радісно відгукнулися. У нас були спонсори, які нам неодноразово закупляли пряжу і з цієї пряжі ми невтомно продовжували в’язати квадрати.

— Ми хочемо вам подякувати за те, що ваша громада така активна, — сказала Анна Карамишева-Борисенко, голова громадської організації «Старт у нове життя».

Концертну програму відкрила молодша група танцювального колективу «Візаві» (керівник — волонтерка простору «Добрий Козятин» Надія Бортюк). Дівчата з хлопчиками танцювали під пісню «В серці ти одна». Гімнастки Дитячо-юнацької спортивної школи виконали композицію під пісню Гайтани «Сонце нам сяє». Середня група «Візаві» танцювала «Українську польку», а старша — «Козачок». Вихованки театральної студії «Доброго Козятина» зачитали патріотичні вірші, а вокальний колектив Міського будинку культури співали «Перемога», «Не забувай» та «Країна мрій». Завершили танцювальним флешмобом «Перлина Україна», яку виконали учасники колективу «Візаві».

Впродовж усього заходу в сквері працювали творчі майстерні, де діти малювали, вірізали, клеїли. А ще юні та дорослі учасники свята ставили жовто-блакитні відбитки долонь на банері «В єдності сила».

Тим часом мешканці Козятина пришивали жовто-блакитні квадрати до теплого прапора. Долучилися не лише дорослі, а й діти. Усі активно працювали з голкою в руках. Керувала процесом і давала поради Анна Карамишева-Борисенко.

Після того, як нові частинки стягу з’єднали, зазвучала пісня «Я — Україна» NK. Теплий прапор розгорнули на центральній алеї скверу, а малеча бігала під в’язаним полотном. 

Минулого року теплий прапор мав розміри 2,4 на 7 метрів. Цього разу завдяки учасникам акції, зокрема і мешканцям Козятинської громади, він став ще більшим. Додамо, що В’язальний клуб планує продовжити створювати жовто-блакитні квадрати й надалі до завершення акції.

 

Читайте також:

Анонси виставок та патріотичних заходів, приурочених до Дня Незалежності України

Махаринці святкують весну з монеткою в калачі

«Стоп! Знято!» Самгородчани зафільмували традиції жниварського обряду

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Наташа Багрій

    Молодці
  • Лариса Татаренко

    Супер спасибо
  • Борис Комар

    День залежності від Байдена, Бориса Джонсона і МВФ??? 🤔
    Незалежність, це коли "хозяева" із США і Європи вказують Україні куди і коли можна стріляти?? 🤦‍♂️🤣
  • Владимир Товкач

    Невже ніде не роблять?

keyboard_arrow_up