У грибників для збору маслюків — ще три дні

У грибників для збору маслюків — ще три дні
  • Найкращий час для тихого полювання — з квітня по листопад. Зараз в лісі є трохи опеньків та достатньо маслюків.
  • Якщо вірити синоптикам, то вже у п’ятниці слід очікувати мінус 2, а така температура для таких грибів згубна.
  • Проте ще можна буде збирати гливи за умови потепління. Їх можна збирати всю зиму, якщо вона буде безсніжна і тепла.

Рясні дощі в кінці жовтня і в листопаді дали свої плоди. У лісочках хвойних порід масово виросли маслята. Любителів тихого полювання у сосняку, що під Вернигородком було багато. Проте така масовість не стала на заваді навіть грибникам початківцям повернутися з тихого полювання з повним кошиком чи відром лісового делікатесу.

Тільки ми нікого не закликаємо брати відерце і бігти в ліс, ми лише констатуємо факт, що в лісі з’явилися гриби, але не знята заборона до лісу ходити.

З тими, хто наважиться йти до лісу, хочемо поділитися порадами грибників з досвідом.  

Відео дня

Гриби не рекомендується дітям і літнім людям – для них це досить важка їжа. А так само тим, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Ще не бажано вживати гриби вагітним та жінкам, які годують грудьми. Мають виключити гриби з свого раціону люди, які страждають харчовою алергією на них.

В грибника Олексія ми запитали, чи зявляться гриби після потепління.

—З маслюками доведеться почекати до наступного сезону, а гливи можна збирати навіть взимку, якщо буде тепла зима і в лісі буде не багато снігу.  За таких умов, теж можна ходити по гриби. Що цікаво у гливах – ростуть вони до морозу, при замерзанні сповільнюють ріст, а при потеплінні знов продовжують рости. Глива підходить для приготування відбивних та для фаршу, — сказав на завершення нашої розмови грибник з досвідом Олексій. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up