Ціла фотолабораторія: про нові надходження до музею історії міста Козятин

Ціла фотолабораторія: про нові надходження до музею історії міста Козятин
  • Ігор Шевченко з нашого міста залізничників завітав спочатку по справах до музею. А днями на вихідні зателефонував і впродовж 20 хвилин привіз цілу фотолабораторію своєї юності, коли захоплювався чорно- білою фотографією.
  • З таким теплом він переповідав, які функції всіх предметів, що були у комплекті, ніби збирався ось тут робити світлини.

Про це на своїй сторінці повідомила директор музею Лілія Макаревич.

— Також привіз машину швейну з тумбочкою та інструкцією по використанню, повний комплект різноманітних для шитва лапок, катушок. На машинці в свій час шила матуся Тамара Іванівна Шевченко, якої чотири роки тому не стало й машина без справи стояла у гаражі. Ось і перекочувала до музею, — йдеться в повідомленні

Відео дня

А в понеділок, 30 травня ще додалися селянські старожитності. Серед них суто дерев'яні граблі, ціп для молотьби снопів й два кошики, один рогозяний, з якими ходили наші бабусі на ярмарок, а інший лозяний, в господарстві використовувся.

— Дерев'яними знаряддями праці ще користувався дідусь Сизонюк Сава Михайлович 1899 року народження, який пішов поза світи понад 40 років тому. Тому всі речі є національним надбанням звичаїв, культури і побуту українського народу. Дякуємо пану Ігорю мешканцю нашого міста за предмети давнини , які займуть в подальшому після наукової обробки гідне місце в експозиційних залах музею.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up