Свято доброти влаштували для дітей з інвалідністю

Свято доброти влаштували для дітей з інвалідністю
  • Рухливі ігри з Трансформером та Міні Маус, весела дискотека з мішурою та обійми із великим Серцем — у Козятині організували свято для дітей з інвалідністю.

  • Благодійний захід відбувся у суботу, 17 лютого, на Міжнародний день спонтанного прояву доброти.

  • Юні козятинчани не тільки розважалися, а й отримали подарунки

Субота, 17 лютого. У затишному залі зібралися діти з інвалідністю разом із батьками. Для них влаштували Свято доброти. Для юних козятинчан волонтери наготували рухливі ігри. Ведуча заходу Наталія Мельничук дістає коробку без верху, повну пластикових кульок.

— Зараз у нас буде конкурс, де треба буде танцювати, — каже Наталія.

Першими випробувати свої сили йдуть Карім та Вероніка. Їм на пояс одягають коробки. Завдання дітей — стрибати й танцювати, щоб усі кульки випали з коробки. Щойно вмикається музика, Карім із Веронікою активно танцюють. Тож за мить усі кульки вже на підлозі.

Відео дня

— Ви впоралися із завданням. Супер! — каже ведуча.

Діти по черзі грають у цю гру. А тоді ведуча виносить реквізит для нового конкурсу — дві м’які іграшки у формі молотка. Завдання учасників — відбити паперові тарілки, які на них летітимуть. На допомогу ведучій приходять Міні Маус і Трансформер — вони будуть метати паперові тарілки. Юні гості охоче долучаються до гри.

— Я бачу, ви дуже любите веселитися, — каже Наталія Мельничук, коли конкурс завершився. — Зараз на вас чекає бомбезне шоу. Є таке свято, коли Святий Миколай ходить із мішком. Ми теж сьогодні прийшли до вас із мішком. 

Наталія виносить два величезних мішки, повних по зав’язки. Занурює в них руку і дістає цілу жменю різнокольорової мішури.

— Ви всі любите танцювати? — питає ведуча. — Зараз ми з вами влаштуємо дискотеку з таких маленьких блискіток.

На рахунок три діти всі разом підходять до мішка і висипають з нього блискітки. Це викликає у них справжній захват — усі сміються.

— А тепер набираємо багато блискіток і робимо салют, — показує ведуча.

Діти починають підкидати мішуру догори. Вмикається музика. Усі веселяться і танцюють, а різнокольорові блискітки летять по залу. Коли дискотека закінчується, усі разом прибирають мішуру назад до мішка.

Весела дискотека з блискітками — не останній сюрприз, який підготували для юних гостей. До залу заходить велике червоне Серце. Кожна дитина отримує подарунок і робить фото на згадку із Серцем та аніматорами.

Свято доброти для дітей з інвалідністю влаштувала громадська організація «Сонце в тобі». Її учасники мають на меті не лише інтегрувати дітей з інвалідністю в суспільство, а й залучити суспільство до взаємодії з дітьми з інвалідністю. Долучилися волонтери Марина і Олександр Чагіни, Ірина Колесник, Лариса Цупіна, Інна Гончаренко, Наталія Мельничук, Олександра і Руслана Омельчуки та Світлана Ломакіна, які допомогли організувати для юних гостей шоу.

— Ми хочемо, щоб суспільство розуміло, які потреби мають діти з інвалідністю, — каже Ірина Шахін, засновниця громадської організації «Сонце в тобі». — Діти з інвалідністю також повинні мати такі свята, а батьки не завжди мають можливість замовити їм на свято аніматорів. Але діти мають почувати себе цінними, потрібними суспільству, так само і їх батьки. У нас в місті проводять багато різних заходів, але часто батьки, які мають дітей з інвалідністю, не йдуть туди з дітьми, тому що почуваються некомфортно. Дітям з інвалідністю потрібна не просто інклюзія в школі, потрібно робити для них свята, давати їм визнання. Вони усі надзвичайно талановиті. Мета нашої організації навчити їх вокалу, танцям, влаштовувати у Козятині фестивалі, щоб діти мали змогу виступити на сцені. Для цього ми вже почали проводити з дітьми музичну терапію.

Переглянути коротке відео зі свята можна на нашій сторінці в Інстаграм.

 

Читайте також:

Світлини з Дня єднання у першому ліцеї Козятина

Торти, пляцки, вафлі, піца: у Козятинській гімназії №9 відбувся благодійний ярмарок

«Кохайте і будьте коханими». Підбірка вітань з Днем Святого Валентина від козятинчан

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алла Ильчук

    Велика подяка всім організаторам!Ви молодці!З особливими дітками потрібно займатися і виявляти їхні таланти,щоб вони могли їх використовувати в дорослому житті.

keyboard_arrow_up