Сьогодні, 13 червня — Вознесіння Господнє: що можна робити і які заборони

Сьогодні, 13 червня — Вознесіння Господнє: що можна робити і  які заборони
  • Сьогодні, 13 червня на 40-й день після Пасхи, Православна Церква відзначає свято Вознесіння Господнього – одне з дванадцяти найбільших християнських свят.
  • Його дата є рухомою, адже щорічно залежить від рухомої дати Великодня, але завжди свято Вознесіння припадає на четвер, бо Пасха святкується завжди в неділю.

— Подія Вознесіння Христового, яку ми згадуємо сьогодні, відбулася майже 2 тисячі років тому на Оливній горі, що неподалік від Єрусалиму. Свідками цієї події були Богородиця та апостоли, про що детально описано в Євангеліях від Марка та Луки, а також в Діяннях святих апостолів, — пише Православна церква України. — Після Свого воскресіння Спаситель неодноразово являвся Своїм учням. Нарешті, звелівши їм не виходити з Єрусалиму і чекати обіцяного від Отця, Ісус Христос вивів учнів на Елеонську гору. Там, піднявши свої руки, Христос благословив їх, а потім став віддалятися від них та вознісся на небо. У Діяннях святих апостолів описано, що під час того, як Христос підіймався до небес, то був оповитий хмарою. Тоді з'явилися «два мужі у білій одежі», які сповістили Його Друге пришестя. Учні ж поклонилися Йому і з радістю повернулися до Єрусалиму, де за десять днів на них зійшов Святий Дух.

Отож, Вознесіння Господнє ознаменовує мить, коли Ісус Христос з плоттю, в повноті Своєї людської природи, піднявся до небес і сів праворуч Бога-Отця. Вознесіння – це підтвердження примирення Бога та людства, яке відкриває небеса і для всіх нас – тих, хто вірує в Господа і живе за Його настановами.

Відео дня

Вознесіння Господнє: що можна робити і заборони

  • В свято Вознесіння Господнього є певні заборони від церкви:
  • не можна пліткувати, лихословити;
  • якщо вас попросили про допомогу, не відмовляйте;
  • забороняється їздити на кладовище і поминати померлих;
  • не можна вінчатися;
  • категорично не дозволено плювати на землю, тому що по ній ходив Ісус Христос.

Віряни також стараються на Вознесіння Господнє подавати милостиню жебракам, допомагати нужденним

Читайте також:

Капличка у Козятинській ЦРЛ перейшла до української церкви

На Вінниччині заборонили масові релігійні заходи за межами храмів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up