Резиденція Миколая і святкові містечка: що готують до Різдвяно-новорічних свят

Резиденція Миколая і святкові містечка: що готують до Різдвяно-новорічних свят
Минулого року до Різдвяно-новорічних свят біля будинку культури встановили вертеп. Фото з архівів газети
  • Зовсім скоро буде День святого Миколая, який ми вперше відзначатимемо 6 грудня.
  • Хоч повномасштабна війна досі триває, для дітей проводитимуть святкові заходи.
  • Що чекає на наймолодших козятинчан і чи прикрашатимуть ялинку — дізналися наші журналісти

Цикл Різдвяно-новорічних свят традиційно розпочинається із Днем святого Миколая. Цього року ми святкуватимемо його майже на два тижні раніше, адже Православна церква України перейшла на новий календар. Тому День святого Миколая відтепер буде 6, а Різдво — 25 грудня. 

Зазвичай напередодні Різдвяно-новорічних свят місто активно готується до святкування. Торік повномасштабна війна внесла свої корективи — ялинку на площі, яку звикли бачити з вогнями та іграшками козятинчани впродовж останніх 60 років, не прикрашали, заходів для дітей було мінімум. Атмосферу свята створили на сходах Міського будинку культури — там встановили вертеп та декілька святкових ілюмінацій.

Цього року розважальних заходів для наймолодших козятинчан буде значно більше. Вони розпочнуться вже у середу, 6 грудня — у Козятині відкриють резиденцію Святого Миколая.

Відео дня

— Святий Миколай запалить свою ялиночку, сяде у резиденції і буде спілкуватися з дітками, — розповідає Світлана Рибінська, начальник відділу культури. — Прийти до Святого Миколая зможуть усі охочі. Резиденція працюватиме у Міському будинку культури. Детальніше про це ми повідомимо згодом. Крім того, у нас буде дуже багато інших заходів для дітей, які ми також будемо анонсувати. Вони будуть проходити і в фойє будинку культури, і в глядацькій залі. Також будуть заходи по всіх закладах Козятинської територіальної громади: у клубах, бібілотеках, закладах освіти.

Це не єдиний сюрприз, який чекатиме на юних козятинчан. На центральній площі міста до Різдва планують оформити два святкових містечка.

— Одне містечко називатиметься Віфлеєм, — продовжує Світлана Рибінська. — У ньому буде відтворено хлів, у якому народився Ісус Христос. Також у нас буде містечко Санта Клауса. Там буде ялинка та фігури, що світяться.

— Чи будуть цього року прикрашати ялинку? — запитуємо начальника відділу культури.

— Велику ялинку ми не можемо прикрасити і на це є причини, — відповідає Світлана Рибінська. — Декілька років, зокрема, у зв’язку із війною, ми не купували нові прикраси. Існуючі вже морально застарілі. Але ми прикрасимо штучну ялинку. Вона стоятиме біля наших інсталяцій. Вона буде достатньо висока — шість метрів заввишки. Тому можна буде прийти, сфотографуватися і погуляти з дітками. Зараз не час розважатися, але дітям позитивний настрій ми маємо створити.

У відділі культури наголошують — Різдвяно-новорічні заходи будуть виключно для дітей. Дорослих розважати не будуть, адже повномасштабна війна триває і святкування зараз не на часі. Усі дитячі заходи у відділі культури будуть анонсувати.

 

Читайте також:

Її картини розповідають емоції

У Козятині для захисників збиратимуть подарункову коробку. Долучайтесь

Запрошують на благодійний ярмарок Доброго Козятина. Дата та місце проведення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Геннадий Ткачук

    Супер ,правда ж..Ялинку яка росте вже багато прикрашати не будуть ,бо іграшки застарілі ,тобто задарма ..А от коштів на штучну 6 метрову ми не жалієм…А ви кажете всі кошти на ЗСУ..
  • Наталия Співаченко

    В країні війна ,а ви добавляєте ще більше вогню,з вірою,віра одна і Бог один,і це на смішно,як деякі і коментах дуже сміються...
  • Янина Ярощук

    Сча)В бой підуть патріоти🤣
  • Татьяна Войтко

    Люди ви що взагалі здуріли. Яка ялинка -чи вас війна обходить стороною? Це піздец

keyboard_arrow_up