Працівників культури вітав оркестр «Арката»

Працівників культури вітав оркестр «Арката»
  • Минулого тижня ми відзначали День працівників культури та майстрів народного мистецтва.
  • Із нагоди свята до Козятина запросили академічний камерний оркестр «Арката». Зі сцени звучали композиції Вівальді.
  • Розповідаємо, як пройшов захід і кого нагороджували

Четвер, 9 листопада. У холі міського будинку культури віолончелісти тихо грають мелодію. Музиканти готуються до виступу. Тим часом у глядацькій залі збираються працівники культури. Сьогодні для них особливий день — професійне свято.

— Важкі часи переживає наша країна і мені болить, — каже ведуча Лариса Ромасько. — Я впевнена, вам, як і мільйонам українців, теж болить нестерпно. Моя Батьківщина здавна зазнає випробувань. Можливо, тому і народжує таких сильних, вольових людей. Сьогодні вона не у барвистому вінку і з райдужними стрічками. Країна зняла намисто з горобини та одягнула жетон з гравіюванням. Сукня, вишита червоними та чорними нитками, чекає Перемоги. Україна тепер у військовій формі. А культура — наш другий фронт, духовний. І на ньому перемога важлива не менше, ніж на мілітарному, до якого прикута вся наша увага.

На сцену запросили вокальний колектив «Струни серця». Артисти заспівали пісню, присвячену працівникам культури.

Відео дня

Після виступу надали слово міському голові Тетяні Єрмолаєвій. Вона подякувала військовим за те, що ми маємо можливість відзначати професійні свята та вшановувати працю людей.

— Всі знають притчу про таланти, поціловані Богом, — сказала очільниця громади. — Ті, хто співають, хто займається хореографією, театральним мистецтвом, малюють — зберігають традиції. Бо насправді нація існує тоді, коли є три речі: кордони й територія, мова і традиції. Дякую вам, працівники культури, що ви зберігаєте ці традиції. Я неймовірно пишаюся кожним з вас.

Міський голова побажала працівникам культури радості, достатку, благополуччя і здоров’я. Привітала колег зі святом також начальник відділу культури Світлана Рибінська.

— Я дуже рада бачити всіх вас у цій затишній залі, — сказала Рибінська. — У цей час, коли йде війна, коли зіткнулися дві цивілізації, ми чітко зрозуміли, які ми різні. Ми точно зрозуміли, що ми ніколи не зможемо зрозуміти один одного. У них культура, яка ростить рабів у стаді. Ми культура, яка ростить воїнів-захисників, високодуховних, надзвичайних людей, людей свободи, людей, які вміють творити. Витоки нашої культури дуже глибокі, це тисячі, навіть десятки тисяч років. Тому ми такі сильні, тому ми розуміємо, що Україні є що захищати — це наше майбутнє.

Грамотами Козятинської міської ради нагородили ветерана в галузі культури Валентину Панчішну, начальника відділу культури Світлану Рибінську, працівників музичної школи, музею історії міста, бібліотек та будинків культури Козятинської громади. Також цінним подарунком привітали заслужену артистку естрадного мистецтва України Олену Пантелеєву.

Після церемонії нагородження для усіх гостей увімкнули особливе привітання від одного з працівників будинку культури, який зараз захищає нашу країну на Запорізькому напрямку. Він записав відео у рідному закладі напередодні свята, поки був удома. Із міркувань безпеки його ім’я ми не називаємо.

По тому на сцену запросили учасників академічного камерного оркестру «Арката» Вінницької обласної філармонії імені Миколи Леонтовича.

— Вітаю всіх працівників культури Козятинського району зі святом, — звернувся до присутніх керівник та диригент оркестру Георгій Курков. — Це ніби й наше свято також, але ми будемо працювати і будемо грати для вас музику рудого попа, як його називали при житті. Зараз це надзвичайно відомий композитор — Антоніо Вівальді. До нас дійшло всього-на всього 500 його творів. У свій час він був більш популярний, ніж «Beatles» чи «Abba». Він був не те що піп, він був поп, бо був надзвичайно популярним при всіх дворах Європи.

Оркестр зіграв найвідоміший твір Вівальді, про який чули всі — «Пори року», а також інші мелодії композитора.

 

Читайте також:

«60 років школі — 60 тисяч на ЗСУ»: як ліцеї № 7 відзначив свій ювілей

На благодійному ярмарку у Білопільській гімназії зібрали понад 11 тисяч гривень

Козятинські медики написали радіодиктант національної єдності. ФОТО

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up