На День прапора підписували жовто-блакитний стяг, який завезуть пораненим бійцям

На День прапора підписували жовто-блакитний стяг, який завезуть пораненим бійцям
  • Лавандовий вернісаж-ярмарок на підтримку ЗСУ, який тривав впродовж двох днів, завершився.

  • Гості заходу милувалися картинами, куштували патріотичне печиво і писали свої побажання воїнам у листах та на прапорі.

  • Розповідаємо, які картини вже знайшли своїх власників і де можна побачити роботи, які поки не продалися

У середу, 23 серпня провели другий день благодійного вернісажу-ярмарку. Як і минулого разу, локацією для заходу обрали парк. Навколо клумби на центральній алеї виставили роботи 25 митців, які долучилися до благодійної акції. Це живописні полотна, виконані у різних техніках (акрил, гуаш, акварель), лялька-мотанка та крихітні ляльки з ниток.

— Цей вернісаж ми створили для того, щоби допомогти Збройним силам України, — каже ведуча та одна з учасниць вернісажу Наталія Баштова. — Під час цієї події ви маєте унікальну можливість помилуватися не лише красою картин, створених художниками, але й допомогти нашим воїнам ЗСУ. Всі зібрані кошти будуть спрямовані їм на допомогу.

Відео дня

Усі ці роботи митці створили, надихнувшись під час пленеру «Подільська лаванда», який відбувся у рамках цьогорічного відзначення 149 річниці від заснування Козятина. На пленер, який проходив на лавандовому полі, запросили не лише місцевих художників, а й майстрів пензля з різних куточків України.

— Кожна робота написана з натури  і передаає певний настрій і світогляд художника, — розповідає Тетяна Куліш, ідейна натхненниця благодійного проекту. — Звичайно, задвалося б, одне поле, одна лаванда, а бачення у всіх різне було. Хтось малював поле, хтось побачив цікаву локацію, де зроблена дровярня і горщики, хтось намалював капелюшка. Я запрошую вас оглянути роботи наших художників. Переважно це роботи професіоналів, які або вже отримали вищу освіту і давно працюють в галузі образотворчого мистецтва, або це студенти, які ще навчаються. 

Одна з картин знайшла свого власника — молода пара придбала картину, на якій зображено дівчину, що грає на скрипці посеред лавандового поля.

Робота приїхала до нас аж із Коломиї — саме там живе її 17-річна авторка Міла Мельничук. Вона — творча натура і мріяла пов’язати своє життя з творчістю ще з раннього дитинства. Тому цього року стала студенткою Національного Прикарпатського університету імені Стефаника.

— Коли я придумувала, що намалювати, в голову прийшла ідея: серед похмурої, темної погоди, коли навіть лаванда занурюється в темряву, є хтось, хто знаходить теплі і приємні ноти, які рятують і дарують посмішку, — розповіла про свою картину Міла. —
Як і українці, які боряться до кінця, військові, які дають надію боротися далі, волонтери, які не здаються і продовжують бути тилом.

Долучилися до благодійного вернісажу-ярмарку юні волонтери Віталій та Дарія Луцкови. Братик із сестричкою продавали різного виду мотанки, прикраси, а ще разом із батьками напекли печива і прикрасили смаколики патріотичними малюнками. Гості заходу підходили до столика, купували ласощі і мотанки. Дехто просто кидав донат у скриньку і не брав нічого. Додамо також, що родина Луцкових брала участь у вернісажі і під час першого дня проведення заходу.

Поруч зі столиком Віталіка та Дарії Наталія Салинко провела майстер-клас із виготовлення соняхів — символів Героїв, які полегли за Україну. На сусідній алеї продавали янголів, яких власноруч зробили вихованці Центру дитячої та юнацької творчості. Одного з таких янголів подарували військовому, який сидів на лавці під час заходу і спостерігав за тим, що відбувалося в парку. За столиком поруч діти писали листи і малювали малюнки. Їх передадуть у госпіталь пораненим військовим.

Другий день благодійного вернісажу співпав із вагомим для кожного українця державним святом — Днем прапора. 

— Сьогодні прапор з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, в рюкзаках, на позиціях, — каже ведуча Наталія Баштова. — Вони бережно підписують його позивними побратимів на пам’ять. Він майорить над вільними містами України, а українці на окупованих територіях чекають, коли він знову з гордістю розвиватиметься над їхніми містами та селищами.

Усі бажаючі, хто завітав на захід, мали можливість підписати прапор, який передадуть нашим військовим. Свої побажання та слова подяки писали не лише дорослі, а й діти.

Під час заходу провели також коротку концертну програму. Її відкрила Анастасія Ільчук. Дівчина заспівала дві пісні — «Форма війни» та «Лебеді материнства». Валентин Терновий та Василь Штельмах зіграли на духових інструментах — трубі і саксофоні. А тоді до глядачів вийшла заслужена артистка естрадного мистецтва Олена Пантєлєєва.

— Вітаю вас із прекрасними святами. Бажаю нам тихих ночей. Мої дві пісні, які я сьогодні співатиму, присвячуються саме людям мистецтва. Дивіться, які прекрасні картини ми можемо спостерігати, — сказала Олена Пантєлєєва і заспівала дві пісні — «Намалюй мені ніч» та «Усміхнися».

Наостанок додамо, що більшість картин впродовж двох днів вернісажу так і не придбали. Але роботи можна буде подивитися і купити. Наразі вони експонуються у фойє міського будинку культури.

Відео з двох днів вернісажу можна подивитися на нашій сторінці в існтаграм.

 

Читайте також:

На благодійному вернісажі-ярмарку писали воїнам листи та робили соняхів

День Незалежності важливий для кожного українця. Факти, які варто знати

Козятинчанин Микола Кужель зустрів свій 90 річний ювілей

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up