Ліпили з тіста «Жайворонків» і дізнались про історію хліба

Ліпили з тіста «Жайворонків» і дізнались про історію хліба
  • Днями Інклюзивно-ресурсний центр Махнівської сільської ради спільно зі Службою у справах дітей організував для своїх вихованців поїздку до однієї із туристичних перлин Козятинщини — Музею хліба під відкритим небом у Білопіллі.
  • Понад чотирнадцять дітей разом із старшими братами, вихователями та асистентами відвідали заклад культури, де їх гостинно зустрів директор Сергій Рибачук

Почали з екскурсії. Діти та дорослі оглянули музейні експонати, які презентують історію хліба від давніх давен до сьогодення. Побачили у Музеї зразки різних видів хліба, а також знаряддя праці, які використовували українські хлібороби. Гостям закладу розповіли не лише про історію хліба, а й про походження зернових культур та різноманітні види випічки.

Родзинкою заходу став майстер-клас із виготовлення «Жайворонків». Це обрядовий хліб у вигляді птахів, який випікали наші пращури, щоб закликати весну. Майстер-клас організували прямісінько в музеї. Діти під керівництвом дорослих ліпили з тіста птахів. Потім «жайворонків» спекли у печі і всі разом смакували ласощами, приготовленими власноруч.

Встигли зробити й багато світлин, адже на території Музею чимало фотозон. Діти  фотографувалися біля гігантських шахів, велетенського ведмедя зі снопів і не тільки.

Відео дня

— Сподіваємось, що екскурсія, як виховний захід, викликала у дітей повагу до хліба, дбайливе, бережливе ставлення до нього, повагу до праці землеробів, до рідної землі, — каже Лілія Сушко, директор Інклюзивно-ресурсного центру Махнівської сільської ради. — Велика подяка директору Музею та всім працівникам за неймовірну красу на території музею, за гостинність. Вони докладають максимум зусиль для збереження традицій та краси рідного краю. Висловлюємо щиру вдячність Махнівській сільській раді за організацію безкоштовного проїзду.

 

Читайте також:

Пройшли центром міста з п’ятиметровими рушниками: День вишиванки-2024

Дружно готували піцу з волонтерами з різних куточків України

У Чистий четввер разом із матусями писали писанки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Багрий

    Молодці‼️край, наш рідний край, його історія🤦‍♀️як добре, що діти знайомляться з історією края, його мистецтвом, традиціями..
    Давно би почали таку важливу справу, більше би патріотів би було в краю... Миру, перемоги✌️💛🩵🫶🇺🇦🇺🇦🕊️🕊️

keyboard_arrow_up