Дружно готували піцу з волонтерами з різних куточків України

Дружно готували піцу з волонтерами з різних куточків України
  • Громадська організація «Сонце в тобі» влаштувала для дітей з інвалідністю майстер-клас.
  • Хлопчики з дівчатками відчули себе справжніми піцайолами.
  • Юні кухарі не лише приготували цю відому італійську страву, а й придумали для кожної свою назву і дізналися усі секрети хрусткої та соковитої піци

Громадська організація «Сонце в тобі» займається інтеграцією дітей та молоді з інвалідністю. Неодноразово організація влаштовувала для дітей пізнавально-розважальні заходи. Цього разу провели майстер-клас із виготовлення піци. Долучилися також волонтери лідерського волонтерського руху тренінгової компанії «Розвиток». Вони приїхали до Козятина із Запоріжжя, Вінниці та інших міст.

Перше, що роблять юні учасники майстер-класу — ретельно миють руки, а тоді одягають одноразові фартухи та шапочки. Допомагають матусі та волонтери. Коли всі вже готові працювати руками, стають довкола столу.

Відео дня

— Зараз ми починаємо робити піцу, — каже Анна. — Основне — це розкачати тісто. Біля вас є лоточки з борошном, візьміть його в жменю, насипте біля себе і розмастіть.

Поки учасники майстер-класу насипають на свої робочі поверхні борошно, до них вже поспішає піцайоло Євген із порціями замішаного тіста.

— Ми беремо тісто, кладемо його на борошно і зверху також притрушуємо борошном, — показує Анна.

Борошно потрібно не тільки для того, щоб тісто не липло до поверхні столу. Анна ділиться першим секретом — завдяки кукурудзяному борошну піца виходить хрусткою. Як правильно сформувати основу — показує піцайоло Євген. Він не розкатує тісто качалкою, а робить це руками. Юні кухарі повторюють за Євгеном, а волонтери їм допомагають.

— Хочу вас попросити, наші маленькі кухарі, щоб ви придумали своїй піці назву, — продовжує Анна. — Можна назвати її «Сонечко», «Україна», «Музика» або своїм іменем. Давайте поки ми робимо піцу, ви подумаєте, як ви її назвете.

— А я знаю, як я хочу назвати свою, — одразу каже Карім. — Шеф-кухар Карім.

Розкатане тісто учасники майстер-класу перекладають на залізну решітку. Женя гучно плескає в долоні, радіє, що у нього все вийшло. Тепер діти переходять до другого важливого етапу — начинки. Спочатку розмащують по поверхні тіста соус. Краї піци Анна радить не зачіпати.

Перед кожним на робочій поверхні тарілка з інгредієнтами. Анна ділиться ще одним секретом — щоб піца була соковитою, першим треба покласти натертий сир, що й роблять наші юні кухарі. Потім викладають решту продуктів. Дехто робить тільки м’ясну піцу з ковбасою та шинкою, хтось кладе ще й кукурудзу та ананаси.

— Якщо хтось хоче помідорчик у піцу або перчик, піднімайте руку, я піднесу, — каже Анна.

Підняли руки всі і попросили ще й грибів, тож принесли додаткові тарілки з овочами. Усього пів години і піца вже готова до відправки в духовку. Попри те, що інгредієнти у всіх були однакові, у кожного вийшла своя піца з унікальною назвою. Олексій свою назвав «Зірочка», а Мирослава — своїм іменем.

Поки чекали, що піца приготується, зняли чепчики та фартухи і зібралися за столом. Діти познайомилися з волонтерами, а потім юні кухарі пригощали своїми кулінарними шедеврами матусь та волонтерів і ласували самі.

 

Читайте також:

У Чистий четвер разом із матусями писали писанки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up