Ліквідувати стихійне сміттєзвалище у зоні відпочинку завадило торішнє гілля

Ліквідувати стихійне сміттєзвалище у зоні відпочинку завадило торішнє гілля
  • Незадовго до Великодня працівники «Чистого міста» почистили доріжку в зоні відпочинку біля водокачки.
  • Потім із пакетами вийшли працівники стадіону «Локомотив» та юні футболісти, прибирали територію паркової зони.
  • Зробили гарну справу, але сміття на острові ще багато.

За вудкою на водокачці ми зустріли рибалку-любителя Олександра з розбитого орками Лимана. Недавно він їздив до своєї оселі, на даху його будинку лежить міна, тож повернувся до родичів, що в нашому місті. 

 — Коли прибирали паркову зону, то бачив дітей і декількох дорослих з пакетами. В них вони збирали сміття. Я сидів з вудками і особливо не звертав увагу. Що можу сказати? Вони молодці, наводили лад біля водойми, — каже любитель риболовлі. 

Відео дня

Кіра, Наталка з чотиримісячним Даниїлом і однорічним Владиславом мали намір дитячими візочками проїхати в зелену зону по розчищеній комунальниками доріжці, та заїхавши в болото, розвернулися на 180 градусів.

— Земля липне до коліс, вирішили їхати по асфальту на стадіон, — каже Кіра.— Діти що змогли, те й прибрали. Але у нас, як виходить, коли приходимо компанією на відпочинок, то часто прибираємо ділянку за тими, хто був перед нами. Смітник не від того, що хтось не прибрав за собою, а купи гілля, які лежать біля доріжки з минулого чи позаминулого року. На ті купи люди кладуть пакети зі сміттям, яке зібрали після себе, а вітер свою справу добре робить, розносячи вміст пакетів після відпочинку. На нашу думку, коли гілля приберуть, то й сміття в зоні відпочинку значно менше буде, — сказали молоді мами.

Ольгу і ще одну Наташу ми зустріли на стадіоні. 

 — Скоро пригріє сонечко так, що будемо шукати затінок. Добре було б сховатися під деревами, але на доріжці парку жодної лавки. Я вже не кажу про якусь доріжку, посипану хоч піском. В дощову погоду з дитячим візочком туди заїхати не можна. Гілля треба прибрати, воно псує весь ландшафт зони відпочинку. Саме неприбране гілля — великий стихійний смітник. Ви ж подивіться, між тим гіллям чого тільки немає: і пластик, і листя, і целофан.

Коли йдете доріжкою зони відпочинку і побачите кимось забуті штани, купу сміття вперемішку з пляшками, чи ще якийсь дивний знак на кілку, не судіть, що зону відпочинку погано прибрали. Ентузіасти провели велику роботу, і не їх вина, що дорослі дяді і тьоті залишають на природі стільки сміття.  



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up