Донатять, роблять селфі і кажуть: «Класно»: все про катамарани у Козятині

Донатять, роблять селфі і кажуть: «Класно»: все про катамарани у Козятині
  • Покатаємося? Наприкінці червня на козятинський стадіон «Локомотив» привезли катамарани. Фіксованої ціни для катання на них немає.
  • Потрібно лише задонатити від 20 гривень для волонтерів, які варять нашим захисникам борщі. І катамаран у вашому розпорядженні на пів години

На міський стадіон «Локомотив» ми завітали по обіді минулої п’ятниці, 5 липня. І як завжди тут — не без відпочиваючих. Багато мам та бабусь з дітками, які прогулювалися в холодочку, компанії дівчат з морозивом у руках, хлопці, які каталися доріжками на самокатах. Місця тут всім вистачає і локації для відпочинку різні. Усі знають про тамтешні спортивні та дитячі майданчики, тут проводять тренування, чемпіонати, купаються, милуються природою. А віднедавна додалася ще одна розвага — катання на катамаранах. Цих водних машин тут дві, вони пристебуні біля Водокачки з боку дитячого майданчика. Аби прокататися на них, потрібно звернутися чи до працівника стадіона,, чи до самого директора. Вони постійно у полі зору і люб’язно допоможуть сісти та розкажуть про всі нюанси. А їх тут небагато — задонатити не менше 20 гривень у скриньку, яка опломбована печаткою «Локомотиву», та кататися пів години в акваторії водойми, не плаваючи по кругу Водокачки. Це заборонено. Також не можна підпливати до берега, висаджувати та брати іншу людину. Так можна пошкодити катамаран та травмуватися самому. Ще одна заборона — брати плавців з води та купатися з катамарана. Варто знати, що на катамарані одночасно може перебувати дві людини. І ще — діти до 16 років катаються під наглядом старшого.

Поки директор стадіона Володимир Шурман нам розповідав про правила перебування на катамарані, з’явилися перші бажаючі. Дівчата задонатили, їм відчепили катамаран та вони попливли. Посмішки на їхньому обличчі не зникали, видно було, що їм подобається. Згодом підійшли ще дві подруги. Після катання сказали: «Дуже класно та цікаво». 

Відео дня

— Кататися на катамарані можна щодня, зранку і до 20.00, — додає директор стадіона. — В основному багато бажаючих у суботу та неділю. Та й у п'ятницю також є. За тиждень назбирали 2 200 гривень і відвезли махнівським волонтерам, які варять борщі для ЗСУ. Нещодавно відкрили банку і нарахували ще 700 гривень, вирішили підзбирати трохи більше і знову відвезти кошти. Відвідувачі поєднують приємне з корисним.

Також, за словами директора стадіону, катамарани інколи використовують і як рятувальний засіб. Адже в літню спеку тут багато охочих охолодитися, скупатися у водоймі. В основному це діти.

— Вони купаються, хочуть перепливти водойму, акваторія якої метрів 300 і глибина — 3,5 метра. Діти часто пливуть туди і назад і посередині лягають вже на спини. Не робіть цього, це небезпечно для життя, — застерігає Володимир Шурман. — Діти, які тут систематично перебувають, вже знають — у мене тут дисципліна.

Поки катамаранів два, але згодом, за словами Володимира Штурмана, мають відремонтувати ще одного та підвезти на стадіон.

— Стараємось тримати все в чистоті і порядку, тому велике прохання до всіх відвідувачів поважати працю, нічого не псувати і не смітити. Адже вже були випадки, коли хотіли пошкодити замки і катамарани, — продовжує директор стадіону. — Хотілося б, щоб поліція частіше приходила сюди після 23.00. Тому що саме в цей час приходить молодь і починає влаштовувати безлад. Хочу додати — наш штат не такий великий — п’ять працівників, яким 65+ і я шостий. На стадіоні достатня кількість урн для сміття — 31 штука, майже біля кожної лавочки стоять, а їх тут 20. Тому, відпочиваючи, підтримуйте порядок. Я коли прийшов на цю посаду (восени цього року вже буде рік), сказав: «Місця, які не використовують для спорту, будуть місцями для відпочинку, не залежно від мети перебування». Для цього робимо все можливе.

І справді, наш стадіон має гарний і причепурений вигляд. Тут немає зарослей, все підчищено, бур’яни і трава — скошені. На заміну зрізаним аварійним деревам, понасаджували молоді саджанці сосен, цвітуть чорнобривці. Стадіон за допомогою небайдужих активних мешканців міста активно розбудовується, поступово обладнується лавками.

— Підтримуємо те, що є. Ще близько 100 дерев треба зрізати, біля трибун, майданчика — продовжує Володимир Шурман. — Хочемо висипати доріжку щебнем та піском по кругу на набережній до туалета, щоб мами могли прогулюватися з дитячими візочками, щоб під ногами не було корчаків.

Поділився з нами директор стаоідну й іншим планами на майбутнє — хочуть побудувати скейтпарк, де молодь зможе кататися на самокатах, скейтах. А ще додадуть гойдалок і альтанку. Таку, де можна буде сховатися від дощу.

— До прикладу: мама гуляє з дитиною і найшла хмара, пішов дощ. Куди їм дітися? Під дерево чи в роздягальню? Треба така альтанка з накриттям, щоб по кругу стояли лавочки, місткістю десь до 30 людей.

Читайте:

Майданчик ще не завершили, а на ньому вже граються діти

Заходи до 150-ї річниці міста Козятина почалися на спортивних майданчиках

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Оксана Кривонос

    Я тоже хочу покататися
  • Татьяна

    Велике досягнення.
  • Моя Европа

    директор молодець!! йому б ще туди інвестицій і булоб взагалі бомба, стадіон це саме чарівне місце взагалі у всьому цьому селі і за всі роки існування стадіону він зараз квітне!!! директор молодець
  • Олег Козак

    Не привезли!!!! А повертають!!!!!!

keyboard_arrow_up