Де в Козятині можна відпочити

Де в Козятині можна відпочити
  • Початок сезону. Поки на календарі тільки початок червня і на сонечку ще толком не нагрілися, але літо вже законно вступило в
  • свої права. Уявімо, що на якийсь час ми забули про війну і постало просте питання, де у нашому краї можна буде відпочити та
  • розслабитися на природі у вихідні чи у вільний час

Аби дізнатися, в яких водоймах Козятинщини безпечно купатися, звернулися до центру виявлення та профілактики хвороб. Там нам повідомили, що готові аналізи проб води Талимонівського ставка, вода там хороша. Ще добра вода на водозаборі річки-ставка у Медведівці. Тільки там пляжу, як такого, немає через те, що в тій водоймі йде водозабір для водогону. 

У центрі виявлення та профілактики хвороб вже в приватній розмові нам пояснили, що поки вода добре не прогрілася, вона може відповідати нормам у багатьох водоймах. Але всі вони (окрім Талимонівського ставка) не значаться, як зони пляжу, а тільки як зони відпочинку. Якщо хто планує поплавати у водоймах, де не бралися проби води, то, про всяк випадок, не варто пірнати у воду з головою. Це може вберегти від захворювання на кишкову інфекцію. 

Відео дня

Ми вирішили запитати наших земляків, де вони люблять відпочивати чи відпочивали раніше.

В основному жителі нашого міста притримуються думки, що зараз не до відпочинку. У кого на першому плані дати толк городам, у кого — допомога нашим ЗСУ, а хтось каже: яке там купання, коли ще вода холодна?

Пані Надія, що з села Козятина, розповіла, що до війни відпочивали з чоловіком і дітьми в Бердянську на морі або у Йосипівці чи в Бродецькому.

— Цього року, як і минулого, обійдуся без відпочинку біля води. Мені, щоб відпочити, треба їхати до чоловіка, а він на позиції вже третій рік. У мене такий відпочинок, — сказала вона.

Пані Ірина теж городниця. До війни працювали з чоловіком і дітьми на власному городі.  

— Важко працюємо, адже гектар землі маємо. У нас оксамитовий сезон починається, коли все на полі зібрали. Йдемо на нашу водокачку. Повірте, ми настільки задоволені самі собою, що відчуваємо повноцінний відпочинок.

Саме пані Ірина надихнула нас відвідати водокачку. Там ми зустріли працівника стадіону, який біля волейбольного майданчика косив траву.

Він розповів історію з саджанцями канадського дуба, які висадили на території стадіону. Виявляється, козятинчанка з центру міста виростила у себе в стаканчиках саджанці канадського дуба. Жінка часто ходить на стадіон і побачила, що там садять дерева, тож вирішила й свої саджанці віддати в надійні руки. Одного посадили біля входу на стадіон, а другого — всередині спорткомплексу.

З відпочиваючих на водокачці під час нашого візиту не було нікого. Запитали в директора стадіону, чи вже хтось купається на водокачці. 

— І не тільки купаються, а й відпочивають. У вихідні до 300 людей буває, — каже пан Володимир. — Щоб тісно людям не було, ми розширили на острові зону відпочинку. Біля кожної лавки є урна для сміття, а я ходжу і папірці, і обгортки від цукерок збираю. Але тих, хто відпочиває і не смітить — більшість і це радує, —  каже Володимир Шурман. 

А ще він розповів історію, яка з ним трапилась зовсім недавно. 

— Двоє молодих людей хотіли мені пляшку коньяку подарувати. Виявляється, що вони познайомились на лавці, яку ми поставили. Вони сиділи на лавці і вже пів року у цих молодих людей дружні стосунки, які переросли у кохання і є бажання створити  сім’ю. От  вирішили вони за лавку закоханих віддячити мені. Від такого подарунка я відмовився. Це ж лавка їх поєднала, а не я, — усміхається пан Володимир. — Зараз на стадіон стільки ходить людей, що треба розширювати зону відпочинку. Горба, який займав стільки місця, ми вже розрівняли. Зробимо там алею і поставимо сміттєві баки і лавочки. Тільки у мене є одне прохання, якщо будите писати, про мене не пишіть,

краще згадайте про моїх трьох працівників, які кожного дня трудяться з таким натхненням і відповідальністю, як у себе вдома. 

Зі стадіону ми поїхали на пляж Талимонівського ставу. Біля води о 12 годині, коли раніше там в цю пору не було, як кажуть, де яблуку впасти, немає нікого, лише один місцевий рибалка ловив карасів. Запитуємо у нього, чому на ставку немає тих, хто засмагає на тапчанах?

— Не знаю, ніби мали бути. Зараз таких не багато: 3, 5, а коли 10. Більше не бачив, — відповів рибалка.

Просиділи ми на ставку цілу годину і таки дочекалися перших відпочиваючих. Ними виявилися добрі і ввічливі учні ліцею №1 Влад і Нікіта. Приїхали вони на ставок з дозволу батьків. Хлопці зайшли у воду по шию і стали пливти до берега. Запитали їх, куди вони ще їздять відпочивати. Сказали, що живуть хлопці в центрі, а купатися їдуть тільки на пляж Талимонівського ставу. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Галина Важеха

    На Водокачці   як би мерія думала про це
  • Микола Олександрович

    а де всі істєрічкі, чому ніхто не пише "ВІДПОЧИВАТИ НЕ НА ЧАСІ!!! ВСІ В ОКОПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
  • Михаил

    То я так поняв 4 маршруткою до вулиці Сербіна а там таксі до цеї річки?
  • ValorantPlayer

    Ну так то це козятин

keyboard_arrow_up