Богдан Бенюк на нашому вокзалі — у Козятині знову знімали кіно

Богдан Бенюк на нашому вокзалі — у Козятині знову знімали кіно
  • Вокзал станції Козятин вкотре привернув увагу кіношників.
  • Місяць тому тут працювала знімальна група.
  • Розповідаємо, яку стрічку фільмували і коли прем’єра

Наш вокзал до 2023 року потрапляв у кадр тричі. Свого часу тут знімали фрагменти серіалу про Другу світову війну, в якому Козятин тимчасово перетворили на Сімферополь. Через два роки кіношники фільмували у нас одну зі сцен багатосерійного фільму «Дорога в порожнечу», в якому розповідається про події 90-их.

Восени 2021 року на вокзалі станції Козятин знімали популярний не лише в Україні, а й за кордоном (зокрема у Польщі) серіалу «Кріпосна». У нас зафільмували декілька епізодів першої серії четвертого сезону. Але свого вокзалу у стрічці ми так і не побачили — прем’єра, яка мала відбутися в Україні у вересні 2022-го, не відбулася. Телеканал СТБ, який транслював «Кріпосну», попередив, що четвертого сезону не покажуть. Над зйомками фільму працювали не лише українські, а й російські актори і після повномасштабного вторгнення творці стрічки розірвали співпрацю з митцями, які є представниками країни-агресорки. Тож довелося і сцени деякі вирізати, а деякі знімати з акторами-дублерами.

Цього літа кіношники завітали до Козятина знову. У нашому місті вперше знімали українську класику. Стрічка має назву «Діло Безп’ятого». Сценарій написаний за мотивами відомої п’єси Івана Карпенка-Карого «Сто тисяч». За сюжетом головний герой Герасим Калитка намагається розбагатіти, прокручуючи махінації з фальшивими грошима, але завершується все тим, що його самого обдурили — мішок грошей, які вдається виручити головному героєві, повний звичайних папірців.

Відео дня

Стрічку знімає український режисер Валерій Шалига. Головні ролі виконують народний артист України Богдан Бенюк та заслужена артистка України Леся Самаєва, яка знімалася у стрічці «Скажене весілля».

Локацією для зйомок фільму «Діло Безп’ятого» обрали козацьке селище «Мамаєва Слобода». Це музей просто неба у столиці, де відтворено побут козацької доби — дерев’яна церква, глиняні хати із солом’яною стріхою, вітряки, загалом майже сто споруд. Але це було не єдине місце, яке потрапить у кадр майбутнього фільму.

У серпні знімальна група стрічки працювала на Вінниччині. В самому обласному центрі режисер спільно з командою проводили зйомки біля Музею-садиби Пирогова, а також у приміщенні торгово-промислової палати. На один день знімальна група завітала і до Козятина. Традиційно, у нашому місті локацією для зйомок став вокзал. Світлини та короткі відео з майданчика опублікувала на своїй сторінці в інстаграм художниця з костюмів Оксана Тімотіна.

Гримерну зробили прямісінько у приміщенні вокзалу. Для зйомок відчинили легендарний ресторан «Імператор», який не працює вже понад десять років. Знімали не лише у приміщенні, а й на пероні. Станцію для руху поїздів того дня не закрили, тому коли на платформу прибували потяги й електрички, знімальний процес доводилося ставити на паузу.

«Так, люди весь час були по фону. Приходили електрички, виходили пасажири і завмирали. Або швидко йшли геть, вигукували «Слава Україні!» та «Слава українському кіну!» і фотографувалися з акторами. Та, звісно ж, просились в кадр», — написала в одному зі своїх сторіз Оксана Тімотіна.

Як розповів режисер Валерій Шалига журналістам «Суспільного», зйомки стрічки планують закінчити до кінця 2023 року. У прокат фільм хочуть випустити також до Нового року. Тож зовсім скоро ми знову побачимо наш вокзал на великому екрані.

 

Читайте також:

Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає

Зібрали 27 тисяч для бійців з 59 окремої мотопіхотної бригади

Для воїна з Самгородка, який після поранення готується повернутись у бій, зібрали понад 35 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач80

    Чудова стаття !

    Дякую
  • Читач79

    Чудова стаття !

    Дякую
  • Лілія Макаревич

    Дякую за  неординарну інформацію.

keyboard_arrow_up