Зібрали 27 тисяч для бійців з 59 окремої мотопіхотної бригади

Зібрали 27 тисяч для бійців з 59 окремої мотопіхотної бригади
  • Гучно почався ранок суботи у козятинчан.
  • Гурт «Draft» зіграв благодійний концерт на підтримку ЗСУ.
  • Хлопці збирали кошти для 59 окремої мотопіхотної бригади, де проходять службу захисники з Козятина. Глядачі разом із рокерами співали «Червону калину», відривалися під «Лютий Козятин» і донатили на військо.
  • Дивіться фото та відео з виступу

Субота, 16 вересня. На годиннику 10:00. Біля супермаркету «Фора» облаштували імпровізовану сцену. Виступатиме козятинський гурт «Draft». Від початку повномасштабного вторгнення хлопці активно волонтерять і на своїх концертах не лише дарують слухачам музику, а й наближають перемогу, адже збирають кошти на військо. Цей захід також благодійний — його організували для того, аби зібрати гроші на машину, яка необхідна військовим із Козятина, котрі проходять службу у 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

Замість звичної скриньки — велика валіза з табличкою «Донат». Її спершу поставили у палатці ліворуч від імпровізованої сцени. Поки Сергій Гайдучок, Сергій Нечай, Богдан Ільчук та Ілля Мхеідзе налаштовували інструменти і перевіряли звук, козятинчани вже почали кидати до валізи гроші.

Відео дня

— Ну що, розспіваємося? — запропонував Сергій Гайдучок, вокаліст гурту «Draft» і заспівав перші рядки «Ой у лузі червона калина». Глядачі швидко підхопили Сергія і продовжили співати замість нього.

Коли хлопці впевнилися, що з апаратурою все добре, почався концерт. Першою зіграли «Запах рідного дому».

— Дякуємо друзі. Ми ще ніколи такого не говорили, але добрий ранок, Козятин. Вже стає жарко, секундочку, — каже Гайдучок і знімає з себе кофту. — Хочу вам розказати про сьогоднішній концерт. Ми збираємо кошти для наших козятинських хлопців, які знаходяться в 59 окремій мотопіхотній бригаді. Їм потрібен пікап і тому сьогодні ми маємо зібрати багато грошей для них і передати їм на цю автівку. Концерт відбувається гурту… А ви знаєте як називається гурт? 

— Драфт, — вигукують глядачі.

— І від фонду «Бойовий волонтер України», — продовжує Сергій Гайдучок. — Ми зробимо це разом?

— Так, — відповідають козятинчани, які зібралися послухати хлопців.

— Думаю, ще декілька пісень і тут буде більше людей, тому що ми робимо гарну справу, — каже вокаліст гурту. — Біля нас є скринька, підходимо, донатимо, 10 гривень, 5 гривень, 2 гривні — все, що є, кидайте туди.

Чимало людей, які прийшли на концерт, одягнули футболки з логотипом гурту. Прямісінько перед імпровізованою сценою стояли Ліза з подругами Настею та Каріною. Дівчата знають тексти усіх пісень, тому активно підспівували.

Поки хлопці грали, козятинчани продовжували донатити. Гроші кидали не лише ті, хто прийшов послухати музику, а й звичайні перехожі. Через те, що дехто не міг спершу знайти валізу із донатами, її переставили ближче до імпровізованої сцени.

Серед треків, які зіграли хлопці, була пісня «Мати». Текст до неї написав Віктор Кучер, сусід вокаліста гурту. «Скільки синів ще має померти, щоб здохло **йло вперте» — останні рядки цієї пісні.

— Хай вже здохне, — крикнув Сергій Гайдучок, коли зіграли останні акорди.

— Слава Україні! — вигукнули глядачі.

— Героям слава! — відповів Гайдучок.

— Молодці, мужики, — крикнув чоловік із натовпу.

На середині пісні «Кольоровий сон» Ілля Мхеідзе та Богдан Ільчук помінялися інструментами — Богдан сів за установку, а Ілля взяв бас-гітару. Найдрайвовіші треки хлопці залишили наостанок.

— Зараз буде ключова пісня для Козятина, — проанонсував наступний трек Гайдучок. — Думаю, ті хто, нас знають, знають, що це за пісня.

— Лютий Козятин, — одразу здогадалися діти, які прийшли на концерт.

— На «Радіо ROKS» нас назвали люті козятинці і щоб ви знали, друзі, в Києві і по всій Україні грає пісня «Лютий Козятин» кожного дня. Я думаю, що це має бути Гімн Козятина. То що, будемо грати «Лютий Козятин»? — запитав глядачів вокаліст гурту «Draft».

— Так, — вигукнули вони.

Хлопці грали, а глядачі підспівували «Воу-воу, Козятин наступає». Останньою музиканти зіграли «Ножі».

— Заспівай ще одну, — вигукнув чоловік із натовпу.

— На біс, — підхопили інші.

— На біс прозвучить пісня, яка має назву «Помста». Я думаю, що ми збираємо кошти саме на це, — сказав Гайдучок.

«Draft» зіграли пісню на біс.

— Друзі, ми закінчили на сьогодні благодійний концерт для наших хлопців із 59 окремої мотопіхотної бригади і поки ми будемо збиратися, ми скриню для донатів залишимо, — сказав Сергій Гайдучок, а тоді повернувся до барабанщика.Настала кількасекундна пауза, після чого Сергій продовжив, — Іллюха хоче ще одну пісню зіграти.

— Так! — закричали глядачі.

— Ви підтримуєте Іллюху? — запитав Гайдучок.

— Так, — відповіли люди.

— Тоді давайте всі разом крикніть «Іллюха».

— Іллюха! — закричали глядачі.

— Іллюха, давай! — вигукнув чоловік із натовпу.

— Тоді давайте зіграємо ще «Запах рідного дому», — каже Гайдучок. — Якщо знаєте слова, підспівуйте.

Хлопці зіграли другу пісню на біс. А тоді вокаліст гурту подякував усім, хто прийшов. Поки учасники гурту «Draft» збирали апаратуру, люди не тільки продовжували донатити, а й підходили до музикантів, щоб взяти автограф, зробити фото, купити футболку чи просто обійнятися.

Впродовж благодійного концерту глядачі задонатили у валізу 25 208 гривень і 25 доларів. На картку монобанку надійшло 1 130 гривень, а на рахунку Приватбанку — 500 гривень. Тож загалом хлопці зібрали для наших захисників 27 750 гривень.

— Дякуємо начальниці відділу культури Козятинської міської ради Світлані Рибінській за допомогу у вирішенні ключових питань і дякуємо магазину «Дніпро-М» за надане живлення, — каже вокаліст гурту Сергій Гайдучок.

Збір на пікап продовжується, тож навіть якщо ви не потрапили на концерт, можете задонатити просто зараз. Для цього достатньо перейти за посиланням.

Більше відео з концерту дивіться на нашій сторінці в Інстаграм.

 

Читайте також:

Для воїна з Самгородка, який після поранення готується повернутись у бій, зібрали понад 35 тисяч гривень

Обмінювались прапорами, стрічками-оберегами: у Білопіллі відбулася зустріч з захисником Сергієм Змислею

Збирають на ремонт пікапів. Кошти потрібні для Воїна з Козятина Максима Ларцева та його побратимів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up