На Вінниччині викрили нарколабораторію, яка щомісяця виготовляла 10 кілограмів амфетаміну

На Вінниччині викрили нарколабораторію, яка щомісяця виготовляла 10 кілограмів амфетаміну
  • Наркоділки продавали наркотики, які самі виготовляли, та заробляли мільйони. Злочинна група у складі шістьох чоловіків діяла на території столиці, а також у Київській та Вінницькій областях. Нарколабораторія функціонувала у нашому регіоні.

Наркобізнес організував 37-річний киянин. Він залучив до злочинної діяльності ще п’ятьох місцевих мешканців. Так звані лаборанти займалися виготовленням амфетаміну. Про це інформує національна поліція України.

— Для маскування незаконної діяльності організатор облаштував нарколабораторію у приватному будинку на Вінниччині та поставляв туди прекурсори. Крім того, він контролював рух отриманих від незаконної діяльності грошей та розподіляв прибуток між учасниками групи, — кажуть у поліції. — Потужності такої лабораторії дозволяли зловмисникам виготовляти щомісяця понад 10 кілограмів амфетаміну, а «бізнес» приносив їм понад мільйон гривень доходу на місяць. 

Оперативники провели 13 одночасних обшуків та ліквідували діяльність нарколабораторії. Під час слідчих дій вилучили амфетамін, канабіс, прекурсори, лабораторне обладнання, автівки, гроші, зброю та сотню набоїв.

Відео дня

— Вартість вилучених наркотичних речовин та їхніх компонентів за цінами «чорного» ринку становить понад мільйон гривень. Все вилучене направлено на експертизу, — відзначають у повідомленні поліції. — Шістьох учасників поліцейські затримали та повідомили їм про підозру. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів. За вчинене їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна. Вживаються заходи щодо затримання інших учасників злочинної організації.

 

Читайте також:

Епідемічно небезпечна ситуація: у Козятині перевірили на якість воду

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up