На Вінниччині викрили міжрегіональний наркосиндикат, із прибутком понад 10 мільйонів

На Вінниччині викрили міжрегіональний наркосиндикат, із прибутком понад 10 мільйонів
  • На Вінниччині поліцейські знешкодили міжрегіональний наркосиндикат, ліквідували діяльність трьох нарколабораторій та вилучили наркотиків і психотропів на понад 10 мільйонів гривень
  • Заходи з викриття наркоугруповання проводили більше сотні правоохоронців.

Про це повідомляє поліція Вінницької області

  • Ліквідували діяльність 3 нарколабораторій
  • Кількість фігурантів: 10
  • Вік зловмисників: від 27 до 62 років
  • Кількість обшуків: 40

Правоохоронці вилучили 18 кг амфетаміну в сухому та концентрованому вигляді, 5 кг канабісу елітного сорту, прекурсори та 200 л хімреактивів, хімічно-лабораторне обладнання, яке використовувалося під час синтезу психотропу, пакувальні матеріали, електронні ваги, гроші в загальній сумі у гривневому еквіваленті понад 1 мільйон гривень, 6 автомобілів, банківські та сім-карти, чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи та інші речові докази.

Відео дня
За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних засобів, психотропів та прекурсорів сягає 10 000 000 гривень.

Як повідомляють у поліції, хімічні речовини та лабораторне обладнання замовляли через мережу Інтернет й отримували у поштових відділеннях. В нарколабораторіях працювали так звані «лаборанти» і фасувальники, були ще охоронці та водії. Потім товар забирали кур’єри, котрі оптом доставляли його замовникам з рук в руки або через Телеграм-канал у різні регіони. Далі вже амфетамін ширився закладками.

  • Підозри: за ч.ч. 2, 3 ст. 307 та ч.ч. 2, 3 ст. 311 Кримінального кодексу України.
  •  Запобіжний захід: тримання під вартою.

 

Довідково

Заходи з викриття наркоугруповання проводили більше сотні правоохоронців: слідчі слідчого управління та працівники Управління боротьби з наркозлочинністю, криміналісти та кінологи, оперативний супровід забезпечували співробітники Управління карного розшуку та інших оперативних служб, силову підтримку надавали бійці батальйону поліції особливого призначення та спецпідрозділу КОРД, процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

 Читайте:

Розшукують 39-річного Олександра Ігнатова. Чоловік причетний до криміналу

Поради від поліцейських, як вберегти свій меседжер від шахраїв

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up