Державному реєстратору з нашого району повідомили про підозру за махінації з землею

Державному реєстратору з нашого району повідомили про підозру за махінації з землею
  • Повідомили про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Хмільницького району Вінницької області. Через зловживання своїми повноваженнями, аби отримати неправомірну вигоду.
  • Таким чином державі спричинили збитків на понад  1 млн грн.

Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За даними слідства державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженнями та на підставі підроблених документів, прийняла незаконне рішення про державну реєстрацію права власності за фізичною особою 8 земельних ділянок площею 19,3 га. Таким чином – на території 8-ми різних територіальних громад Вінниччини  ці ділянки вибули із власності держави.

У результаті протиправних дій держреєстратора, відповідно до висновку земельнооціночної експертизи, державі спричинено збитків на понад  1 млн грн.

Відео дня

— З метою забезпечення відшкодування заподіяних кримінальним правопорушенням збитків на зазначені земельні ділянки  за клопотанням слідчого погодженого з прокурором ухвалою суду накладено арешт. За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна або без такої, — йдеться у повідомленні.

Довідково:

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up