Верховна Рада підтримала законопроект про заборону примусового стягнення боргів за комуналку під час війни

Верховна Рада підтримала законопроект про заборону примусового стягнення боргів за комуналку під час війни
  • Народні депутати проголосували за законопроект, який забороняє примусове стягнення боргів за житлово-комунальні послуги на період дії воєнного стану.
  • Детальніше про це у нашій публікації.

На пленарному засіданні, яке відбулося 18 липня, Верховна Рада України підтримала законопроект 7531, яким вносяться зміни до прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про виконавче провадження». Законопроект передбачає заборону примусового стягування з фізичних осіб боргу за житлово-комунальні послуги на час дії воєнного стану.  Поки що законопроект підтримали у першому читанні. Про це повідомляє видання «На пенсії».

«Варто зазначити, що положення, згідно з яким тимчасово, на період до припинення чи скасування воєнного стану забороняється примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги, вже було раніше передбачено ухваленим 12 травня 2022 року Верховною Радою України Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності приватних виконавців та примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії військового стану» (законопроект 7317 від 26 квітня 2022 року).

Однак зазначений Закон 27 травня 2022 року Президент Володимир Зеленський ветував та повернув до Верховної Ради України для повторного розгляду з відповідними Пропозиціями, в яких зазначене положення виключається із Закону», - пишуть на сайті.

Відео дня

 

Читайте також:

Як зареєструватися на сайті нового постачальника газу

Новий постачальник газу: відповіді на 8 найпоширеніших запитань

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up