Стерилізація, обрізка дерев і не тільки — найдорожчі закупівлі міської ради в травні

Стерилізація, обрізка дерев і не тільки — найдорожчі закупівлі міської ради в травні
Фото з архівів газети
  • Найдешевша закупівля минулого місяця — пляшка розчиннику, за яку заплатили 66 гривень.
  • А найдорожча угода вартує 300 тисяч гривень. 
  • Яку послугу придбали за цю суму і які ще договори потрапили до нашого топ-10 найдорожчих — читайте у нашій публікації

Це вперше, відколи ми готуємо огляд закупівель усі найбільш вартісні договори належать одній і тій самій структурі. Це — управління житлово-комунального господарства. Навіть управління освіти та спорту, яке зазвичай проводить закупівлі з цифрами, що мають декілька нулів, не потрапило до топ-10 найдорожчих.

Останній у нашому рейтингу поточний ремонт вулиці Захисників України (колишня 8-ма Гвардійська). Договір підписали із фірмою «Ак-Інвестбуд». Про неї козятинчани вже чули — ця ж компанія робила ямковий ремонт на Степана Бандери (колишня Матросова). Вартість угоди становить 197,5 тисяч гривень. За ці кошти дорожники мали залатати 191 квадратний метр асфальту. Про це вказано у Дефектному акті тендерної документації. Роботи мають завершити до 30 червня 2024 року. Так вказано в договорі.

Трохи дорожче коштуватиме ямковий ремонт на Єдності (колишня Катукова). Роботи замовили тій же компанії «Ак-Інвестбуд» і завершити працівники мали до 30 червня 2024 року. Наші журналісти часто бувають на Єдності і поки що дорожників там не зустрічали. Адже видерті латки, які залишають незалитими асфальтом на декілька днів, важко не помітити. З рештою, ще є час. Відповідно до дефектного акту, мають залатати 189 квадратних метрів полотна. Тобто, менше, ніж на Захисників України. Але вартість договору тут більша — 198,2 тисячі гривень.

Відео дня

На Січових Стрільців також мали залатати 189 квадратних метрів асфальту. Але тут ямковий ремонт вартуватиме 198,3 тисячі гривень. Угоду підписали із вищезгаданою «Ак-Інвестбуд». І також мають завершити все до 30 червня 2024 року, згідно з умовами договору.

Наступна у списку вулиця Ярослава Мудрого. Тут ямковий ремонт коштує 198,6 тисяч гривень. Залатати мали 186 квадратних метрів дороги, про що свідчить дефектний акт. Припускаємо, ви вже здогадалися, із ким підписали договір.

Рухаємося далі. На черзі поточний ремонт вулиці Отця Олександра (колишня Пролетарська). Ямковий ремонт 188 квадратних метрів дороги на цій вулиці коштуватиме нашому бюджету 199 тисяч гривень. Договір уклали із тією ж «Ак-Інвестбуд».

За вулицю Стуса знаємо точно — її вже латали. Обійшлося це в 199,1 тисячу гривень. ВІдповідно до дефектного акту, працівники «Ак-Інвестбуд» мали підрихтувати так само 188 квадратних метрів асфальту.

Сто відсотків поклали декілька латок і на вулиці Чумацький Шлях (колишня Мічуріна) — бачили це на власні очі. Там ремонту підлягало 190 квадратних метрів дорожнього полотна. Угоду на 199,3 тисячі гривень підписали зі згаданою вище багато разів компанією «Ак-Інвестбуд».

А ми повільно підійшли до трійки лідерів найдорожчих закупівель. Бронза за поточним ремонтом вулиці Незалежності. Ці роботи коштували бюджету нашої громади 199,4 тисячі гривень. Тут працівники «Ак-Інвестбуд» також працювали — ми їх бачили впродовж декількох днів. На Незалежності мали залатити 189 квадратних метрів асфальтового покриття.

Друга найдорожча закупівля травня — санітарна обрізка дерев на території Козятинської громади. Працюватимуть із пилкою по всьому місту — і в центрі, і на посьолку, і за тунелем, і біля училища, і на ПРБ. Відповідно до тендерної документації, 26 деревам проведуть формувальну обрізку, у 170 дерев виріжуть сухі гілки. Угоду підписали із підприємцем з Вінницького району. Вартість договору становить 239,4 тисячі гривень.

Перше місце нашого рейтингу — стерилізація безпритульних тварин. Вона коштуватиме бюджету нашої громади 300 тисяч гривень. Договір підписали із козятинським ветеринаром. Відповідно до угоди, мають стерилізувати 200 тварин.  Окрім цієї процедури, проведуть також вакцинацію від сказу.

 

Читайте також:

У Пиковецькому окрузі обвалилася бокова стіна сільського будинку культури

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Просто Так

    А псів не пробували стерилізувати?
    Ато скоро з'їдять когось, і тоді задумаються про стерилізацію.....
  • Валентин Ільчук

    Руки з сраки ростуть хто робив цей ремонт половину ям залишилося а Вінніченка взагалі не роблять.

keyboard_arrow_up