Скоро знов пилятимуть дерева — на санітарну обрізку піде пів мільйона

Скоро знов пилятимуть дерева — на санітарну обрізку піде пів мільйона
  • Меблі та матеріали для ремонту, ноутбук, оновлення дорожньої розмітки — це і не тільки замовляли у липні відділи та управління Козятинської міської ради.
  • Ми проаналізували закупівлі в електронній системі «Prozorro» і вибрали найдорожчі за минулий місяць.
  • Найбільш вартісним виявився водогін, та якщо ви подумали про Козятин — мусимо вас розчарувати

Готуй сани влітку — каже українська приказка. У нас із підготовкою до зими, а точніше до опалювального сезону, теж не забарилися. Управління освіти та спорту замовило за 17 тисяч 400 гривень чистку димоходу. Договір уклали із підприємцем із Хмельницької області. Втім деталі угоди невідомі, оскільки документів у системі електронних закупівель немає.

Готуються з літа не лише до опалювального сезону — батьки разом з учнями вже почали затарюватися необхідним приладдям для нового навчального року. Виконком хоч і не має стосунку до школи, але канцелярію теж закуповує. Минулого місяця виконавчий комітет придбав папір А4, скріпки, кулькові ручки, скоби для степлера, паперові блоки для нотаток, клей-олівець, затискачі для паперів та файли для документів. Договір на 18 746 гривень і 88 копійок уклали зі столичною фірмою «Український папір».

Купували минулого місяця і комп’ютерну техніку. Управління освіти та спорту уклало із козятинською підприємицею угоду на закупівлю ноутбука. Вартість договору — 19 970 гривень.

Відео дня

Те ж таки управління освіти та спорту замовило у козятинського підприємця сантехнічні матеріали (фільтри, муфти, баки, клапани, крани, американки, гайки, ніпелі, перехідники, трубу, коліна, манометр і паклю). Договір коштував 29 635 гривень.

Ремонтуватимуть не лише сантехніку. Освіта закупила столярні вироби (лиштви, добірні дошки й планки, полотна та коробки). Договір уклали із козятинським підприємцем. Вартість угоди — 29 884 гривні. 

У дитсадках №4 та №5 до нового навчального року покладуть нову плитку. Договір на закупівлю 77 квадратних метрів плитки уклало Управління освіти та спорту із Епіцентром. Вартість угоди — 36 696 гривень 92 копійки.

Також для закладів дошкільної освіти закупили у підприємиці з Могилів-Подільського району алюмінієві двері. Спершу уклали договір на 188 742 гривень на придбання 21 дверей. Згодом обсяг закупівлі зменшили — кількість товару знизили до 16. Зменшилася і вартість угоди — тепер вона становить 144 897 гривень.

Перед початком нового навчального року роблять не лише ремонти. За традицією, оновлюють ще й дорожню розмітку. Втім якщо попередні роки це робили за два-три дні до першого вересня, то цьогоріч взялися до справи у середині серпня. Ви, мабуть, помітили, що на деяких вулицях уже є свіжі роздільні смуги. А ось договір на виконання робіт із нанесення дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків Управління житлово-комунального господарства уклало ще минулого місяця із львівською компанією «Трафік менеджмент груп». Коштувало це все 542 520 гривень і 32 копійки.

Скоро побачимо на вулицях міста не лише дорожників, які роблять розмітку, а й працівників із пилками. Управління житлово-комунального господарства уклало угоду на санітарну обрізку дерев у Козятинській територіальній громаді. Відповідно до договору, мають розчистити гілля, яке заважає руху транспорту та пішоходів та провести санітарну обрізку 170 дерев. Вартість угоди — 549 438 гривень 63 копійки.

І нарешті ми дійшли до найдорожчої закупівлі липня. Це будівництво водогону у Сигналі на вулицях Одеська, Південне шосе, Володимирівська, Софіївська, Тренчинська та Житомирська. Вартість угоди, яку Управління житлово-комунального господарства підписало із вінницьким підприємцем — 2 028 086 гривень і 85 копійок. Відповідно до договору, роботи мають завершити до 1 грудня 2023 року. 

Будівництво водогону у Сигналі ніяк не можуть закінчити вже доволі давно. Проєкт виготовили ще до того, як село приєдналося до Козятинської громади. Час йшов, його довелося неодноразово коригувати, тому що мінялася вартість і робіт, і затратних матеріалів. У 2022 водогін планували завершити, але на заваді стала повномасштабна війна. А восени в Сигналі взагалі ввели надзвичайний стан, тому що в криницях висохла вода. Люди мусили їздити з бутлями та відрами по інших селах, щоб знайти воду. Сподіваємося, до кінця цього року проблему з водогоном нарешті владнають.

 

Читайте також:

На кілька днів закриють залізничний переїзд на «Білій казармі»

Скоро в школу: про туалети, харчоблоки та долю цьогорічних 10-класників

Чи має Козятинська ЦРЛ необхідні пакети для безкоштовних операцій

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Татьяна Нікітюк

    В нас дешевше небуває.
  • Олександр Байбак

    А що ви проаналізували я так і не зрозумів. Всі вартості робіт та послуг можуть бути як вигідними для громади, так і не потрібними та дуже дорогими. Яйце за 17 грн. ми всі розуміємо що це дорого, а тут можливо все.
    Ви просто переписали щось і все, це не аналіз.

    Лілія Котовська reply Олександр Байбак

    Олександр Байбак просто прозвітували

keyboard_arrow_up