Помідори «Яскрава клумба», кабан «чемпіон» та яйця від курки з «паспортом»

Помідори «Яскрава клумба», кабан «чемпіон» та яйця від курки з «паспортом»
  • У кінці кожного місяця ми робимо огляд цін на ринку і порівнюємо їх з попереднім місяцем. На третю декаду серпня, порівняно з
  • липнем, ціни на овочі і фрукти впали. У вівторок, 20 серпня, день порадував погодою і легеньким вітерцем тільки з самого ранку, а
  • ближче до 11-ї вже добряче пекло.

 

У кінці кожного місяця ми робимо огляд цін на ринку і порівнюємо їх з попереднім місяцем. На третю декаду серпня, порівняно з липнем, ціни на овочі і фрукти впали.

У вівторок, 20 серпня, день порадував погодою і легеньким вітерцем тільки з самого ранку, а ближче до 11-ї вже добряче пекло.

Відео дня

На ринку на вулиці Василя Земляка, як зазвичай, йшла торгівля. Скупчення людей ніде не було. Купували покупці всього потроху. Нас зацікавили смачні і м’ясисті помідори сорту «Яскрава клумба». Їх продавали по 40 гривень за кіло. Огірки домашні в середньому по 20 гривень за кіло, буряк з грядки — 30, стільки ж морква, кабачки — 10, баклажани тільки з поля — 18, були і по 20 і по 25 гривень за кіло. Болгарський перець привозний — 60 і той, що виростили місцеві фермери — 40, середня капуста — 35 — все в гривнях і за кілограм. Ціна кукурудзи —15 гривень за качан, гриби — 130 гривень кіло. Ожина — 20 гривень стакан, малина —20 і 40 за літрову банку. Лимони 100–120 за кілограм, виноград від 50 до 160 гривень, мед — 75 гривень за півлітра.

Ціни на м’ясо залишилися майже на тому ж рівні.

У вівторок, 20 серпня, лопатку та стегно продавали по 130, биток, шию по 160. Сало, те, що їсти додало в ціні 20 гривень, тепер воно коштує від 50 до 120. У продавця свинини ми запитали, чому м’ясо залишилось на липневому рівні, а сало додало в ціні?

 — Те, що на зажарку — 30, обрізки —10 — все як було місяців два тому. Дуже добрий кабан, а сало від нього ви такого ще точно не їли. Кабан чемпіон за смаковими якостями, —  сказав продавець.

Ціна на курку домашню порівняно з липнем не змінилася. Тепер її продають по 130 за кілограм, курячу грудку по 120.

Ціна на філе фермерської курки протягом місяця то опускається, то піднімається. Станом на 20 серпня воно коштує 130 гривень за кіло. У інших магазинах птиці куряче філе коштує від 133 до 140 гривень за кілограм. Стегно куряче 86–88, фермерська курка — 69, звичайна і смалена 79 гривень за кіло.

Дині у вівторок продавали по 40 гривень за кілограм і дуже великі за розміром по 27.

Персики привозні від 65 до 100, лохина — 130 гривень, трохи дрібніша —120 за кіло.

Ціна привозних овочів за місяць змінилася як в одну, так і в іншу сторону. Молода картопля — 25 і з города —15 гривень за кілограм. Помідори тепер коштують від 20 звичайні, до 40 гривень за кілограм малинові.

Вибір риби невеликий. Продавали лише карасів від 50 до 30 гривень, залежно від розміру.

Ціни на молочну продукцію тримаються на тому ж рівні, але продавці налаштовані підняти ціну. Ми поцікавилися у продавчинь молокопродуктів, в чому причина. Вони пояснили, що ще через липневу спеку сильно впали надої молока. Якщо в минулому році в липні корова давала на 10 літрів молока менше порівняно з періодом, коли скотина пішла на пашу, то в цьому році корова стала недодавати на день 15 літрів. 

Тож молоко — 40 гривень за півторачку прийнятна ціна, сказали продавчині, але продають по 35 за півторачку. Сир знежирений коштує від 100 до 120, і 160 — жирний, сметана сепараторна — 120 гривень за півлітра, сироватка — 10 гривень за півторачку. Масло домашнє додало в ціні 50 гривень. Тепер за нього правлять — 450 гривень кіло. Вечірнє молоко — 35 і 25 гривень за півторачку на кисле.

Ціна на курячі яйця з птахоферми за місяць змінилася в сторону збільшення. Їх продають від 26 до 36 гривень за десяток. 

— Яйця по 26 від молодої курки, ті що по 36 гривень — від курки з «паспортом»? запитали у продавчині.

— У нас все може бути, — відповіла вона на жарт.

За яйця від домашньої курки правили 50 гривень за десяток.

Щодо круп, то ціна гречки 25 гривень, рис круглий коштує 46, пропарений — 50, булгур з вермішеллю — 58, пшоно — 18 гривень за кіло. Борошно на гривню стало дороже. Тепер його продають по 15 гривень за кіло.

Олія соняшникова, найімовірніше, ще трохи підніметься в ціні. Є у великих ємностях, в середньому продають по 50 гривень за літр. Олія у великих ємностях по 45 гривень за літр. Вартість цукру за місяць знизилася. Тепер він коштує 30 гривень за кілограм.

Зелень: кріп, салат, базилік, петрушка, листя хрону на консервацію коштують від 5 до 10 гривень за пучок.

Піднялися в ціні на 5–10 гривен корми нового врожаю. Тепер відро пшениці коштує 60 гривень і можна купити за 55 гривень у тих, хто не може довго стояти.






 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up