На Козятинщині через кількість амброзії може виникнути алергічна катастрофа

На Козятинщині через кількість амброзії може виникнути алергічна катастрофа
  • Міська рада нещодавно розмістила статтю про шкоду амброзії для здоров’я людини. У ній йдеться, що пилок цієї рослини викликає
  • алергію, вказано симптоми цієї хвороби, та як захистити себе від впливу небезпечної рослини. Також міська рада закликає всіх
  • мешканців до боротьби з амброзією.

«Викошуйте амброзію всюди, де її тільки побачите. Це найефективніший спосіб запобігти її цвітінню та поширенню пилку. Повторюйте викошування кілька разів за сезон, щоб знищити нові паростки. Якщо знаєте місця, де амброзія почала поширюватись, не будьте байдужими! Знищіть її самостійно або повідомте про це управління ЖКГ за номером 2-01-81», — йдеться в повідомленні.

Раніше ми вже писали, що у Козятині дуже часто можна зустріти цю рослину. Нині вже видалили амброзію на перехресті вулиць Героїв Майдану і Данила Галицького, на вулиці Червона Калина і на вулиці Івана Франка, на вулиці Степана Бандери зі сторони провулку Лісового. А що робити з амброзією на вулиці Джерельній в районі масиву Європейський? Хто там з нею має боротися? А її там дуже багато, від залізничного переїзду і до вулиці Леоніда Каденюка.

Відео дня

Козятинчани до боротьби з амброзією біля своїх домоволодінь ставляться позитивно. День-два і на тому місці, де вона була, плантацій амброзії вже немає. Але є багато людей, які не знають, який вигляд має небезпечна рослина. Ми об’їхали майже всі мікрорайони міста і багато козятинчан з подивом запитують  «Боже, оце вона?» 

Ще у нас склалося враження, що працівники комунального господарства та міської ради теж не знають, яка та амброзія, і за прикладом далеко й ходити не треба.

Вулиця Степана Бандери район ліцею №3. Стоять сміттєві баки. Від паркана все скошено майже до землі, а біля самих контейнерів буяє амброзія, наче за нею хтось доглядає. Не можна уявити, що хтось із можновладців останнім часом не їхав вулицею Куликівського. Там окремої амброзії і вперемішку з лободою від танка і до переходки повно. Склалося враження, що у нас як у тій приказці: «Прокукурікали і можна без світанку».

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ольга Заїчко

    Велика проблема сьогодення, нажаль підхід можновладців не сучасний і не дієвий, сумно, що людей з алергією стає більше кожного року.
  • Ольга Заїчко

    В Миколаєві дають 1 грн. за один кущ з корінцем!

keyboard_arrow_up