Діти в халабуді, бабуся Франя та революція благоустрою на Кондрацького

Діти в халабуді, бабуся Франя та революція благоустрою на Кондрацького
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапили майбутні зірки футболу, артисти на
  • репетиції і кмітливі бобри

Перші фото ми зробили на стадіоні «Локомотив». Тут дерева, які віджили своє, видаляють і висаджують молодняк. Частину тих дерев шубовстнуло у воду. Бобри з’їли на них кору і дають підказку, що це дерево вже можна витягати з води. 

Інше фото ми зробили біля манежу зі штучним покриттям. Там діти молодшої групи «Локомотива» шліфували передачі м’яча на партнера та гри у стінку. 

Відео дня

Трохи старших ми зустріли в сільському будинку культури. Потрапили до них на репетицію з художньої самодіяльності. Директор будинку культури Наталія Горецька каже — діти творчі, відповідальні і дуже активні. Самі між собою обрали художнього керівника. Співають, танцюють розповідають вірші. Весь репертуар патріотичної тематики. 

Завжди біля дітей прибиральниця будинку культури бабуся Франя. Раніше й сама співала у хорі районного будинку культури. Каже, при Дубенкову при кожній організації був колектив художньої самодіяльності. Згадує, як вони їздили з концертами, щоб підтримати аграріїв Непедівки. До кого їздили у Вівсяники, бабуся Франя вже не пам’ятає. Коли відбудовували Воскодавинці, то виступали перед будівельниками. Заспівати зараз соромиться, а гуморески Павла Глазового і досі розповідає. Дві в її виконанні і ми послухали.

До розчистки дерев біля багатоквартирних будинків ми нічого не маємо, то зона прийняття рішення ОСББ. Іноді дерева, які добре пішли в ріст, у вікнах сонце закривають. В наш об’єктив зрізані гілки потрапили з тієї причини, що їх не вивозять довго. Так довго, що діти в купі гіллі зробили собі халабуду.

До слова, наприклад, у Глухівецькій громаді гілля ніде довго не лежить. Про нього повідомляють представництво селищної ради. На місце до купи гілля приїжджають щепорізом, а подрібнені гілки відвозять до котелень.

Минулої неділі ми їхали польовою дорогою на Махаринці. З двох сторін дороги — купи сміття. У зворотню дорогу їхали через Махаринецький ліс. У цей день природолюби і активісти Посьолка влаштували в лісі прибирання. Тільки з окраїни лісу після того, як купи сміття прибрали, за допомогою екскаватора вони ще зібрали 38 мішків сміття.

Справжній бум із благоустрою міста відбувається на провулку Кондрацького. Зі сторони ставка видалили аварійні осокори, зробили алею, на якій висадили пухнасті сосенки. Зі сторони автомийки розкопали земельну ділянку.

І судячи, як з тої ділянки вибирали каміння, там, мабуть, хочуть зробити клумбу з квітами. Приємною несподіванкою стало оновлення на провулку і вулиці Довженка дорожньої розмітки. Як правило, у нас її відновлюють перед 1-м вересня, коли діти йдуть до школи. 

 

Відбулися зміни і біля управління освіти. Засипали колію, що проклали автівкою квітником. Кипить робота будівельників біля доріжок тротуарів, а Державний прапор на флагштоці не тільки розкрутили, а й замінили на новий. 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up