Відміняють чотири електрички, які курсують через Козятин. Причина — економія електроенергії

Відміняють чотири електрички, які курсують через Козятин. Причина — економія електроенергії
Електричок з Козятина стане менше. З 12 червня тимчасово відміняють чотири електропоїзди в сторону Жмеринки та Фастова
  • Днями на сайті Укрзалізниці повідомили — зменшуватимуть споживання електроенергії за рахунок перегляду графіка руху приміських електропоїздів.
  • Деякі з них тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність.
  • Дізналися, як ці зміни стосуються станції Козятин та які електрички відміняють у нас.

Нагадаємо, в липні минулого року електропоїзди з Козятина до Жмеринки та Києва курсували за зміненим графіком. Їх стало більше і ходили вони частіше. Розклад був зручним для козятинчан, Квиток на «просту» електричку, в порівнянні з іншими, по-кишені. Тож  дістатися до Жмеринки чи Фастова можна було у зручний час протягом дня. Та наразі ситуація змінюється. Укрзалізниця анонсувала — впродовж червня тимчасово коригуються графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні.

«Щоб країна вистояла та уникнула блекаута, залізничники тимчасово вносять зміни до графіка руху приміських електропоїздів. Деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут», — йдеться у повідомленні

Разом з тим додають, що зміни не стосуватимуться критично важливих електричок, які забезпечують підвіз населення до роботи та зворотно. І обіцяють, що при покращенні ситуації рух приміських електропоїздів буде відновлювати.

Відео дня

«Докладемо максимальних зусиль, щоб зберегти залізничне сполучення між усіма населеними пунктами. Просимо вибачення у пасажирів за тимчасові незручності та закликаємо уточнювати інформацію про рух електропоїздів у касах, довідкових службах, на офіційних сайтах УЗ та регіональних філій», — звертаються до пасажирів в Укрзалізниці.

Окрім зміни розкладу електропоїздів, планують реалізувати проєкти для генерації електроенергії. Йдеться про десятки об’єктів розподіленої генерації загальною потужністю до 250 МВт. Це дозволить частково покрити потреби в живленні об’єктів критичної інфраструктури Укрзалізниці, а також споживачів по всій Україні, які підключені до розподільчої мережі товариства. 

Для козятинчан: які електрички тимчасово відміняють

З розкладу руху приміських поїздів, нам стало відомо, що з середи 12 червня до окремої вказівки відміняються такі приміські поїзди: 

  1. N 6209 Фастів-Козятин, прибуттям в Козятин об 11:10;
  2. N 6212 Козятин -Фастів, відправленням з Козятина о 14:30;
  3. N 6307 Козятин-Жмеринка відправленням з Козятина об 11:15;
  4. N 6308 Жмеринка-Козятин, прибуттям в Козятин об 14:26.

 

ВАЖЛИВО — Ситуація може змінюватись, тож слідкуйте за змінами в розкладі руху поїздів на сайті УЗ.

Читайте:

Відновлюють рейсовий автобус Погребище-Козятин. Час відправлення

Змінились години відключень електроенергії (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Andreas

    А колись Козятин був центровим містом, з інфраструктурою, населенням, рухом, докерувались...

    Читач38 reply Andreas

    В країні йде повномасштабна війна третій рік, росіяни б'ють по інфраструктурі,  знищили до 50% електрогенеруючих станцій майже всі ГЕС и ТЕС, не чули? Тепер знаєте! Дякувати, що ще те, що залишилось, ремонтується і працює завдяки робітникам тієї ж Укрзалізниці Укренерго.

keyboard_arrow_up