«Те, як зробив роботу тракторист, і ворогу не побажаєш»

«Те, як зробив роботу тракторист, і ворогу не побажаєш»
  • На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулася родина підприємців з Махнівки.
  • повідомленні йшлося, що вулиця, на якій вони живуть, потопає в болоті. Селищний голова хотів допомогти.
  • Щоб згорнути болото з дороги, дав трактор з гідравлічним відвалом. Але тракторист не очистив дорогу, а згорнув те болото під ворота людей.

Горнув трактор болото в Махнівці на вулиці Новій 4-го січня. Ми побували за вказаною адресою днем пізніше. Нашим гідом у цій поїздці був житель згаданої вулиці пан Віктор. З його слів стало відомо, що вулиця Нова має тверде покриття, а болото на ній з’являється через потоки талої та дощової води з полів.

Наш провідник пояснює, щоб землю з водою на дорогу не несло, треба зробити зовсім небагато. На вершині дороги її треба трохи підняти. Тоді вода з поля через штучний водосток буде стікати у ставок і дорога буде чистою.

Відео дня

— Мене заспокоюють, що влітку цього року проїжджу частину вулиці Нова піднімуть, — продовжує свою розповідь пан Віктор. —  Що буде влітку — добре, але як людям зараз ходити? Мені дочка кожен день телефонує і просить: тату винеси до греблі гумові чоботи, то проведи до греблі, щоб перевзулася. У мене що, немає іншої роботи? 

Віктор розповів, що звернувся за допомогою до селищного голови Павла Кузьмінського. Той дав трактор, щоб болото з дороги згребти. Та тракторист зробив набагато гірше, ніж до цього було. 

 

— Навпроти хати моєї дочки Віти живе жінка в літах. Біля її подвір’я був жолоб, по якому вода з дороги текла у ставок. Його тракторист землею загорнув. Як жінці ходити через те болото? — запитує чоловік і додає: — Маємо 21 століття, навіть у Махнівці є багато техніки і виникла проблема «великої складності», як з дороги з асфальтовим покриттям болото згорнути?

— У мене таке враження, що тракторист, як тільки приїхав на нашу вулицю, отримав від відомої для мене людини вказівку, що не наводь там лад так сильно. Зроби тільки вид, що ти там був і гайда додому. Інакше, як пояснити, що тракторист нагорнув болота під ворота мешканців вулиці, загорнув невеликі канали стоку води. Очистити проїжджу застину від піску та пилу біля тротуару у того ж тракториста добре виходить, а гребти болото відвалом-лопатою на асфальтовому покритті виявляється робота вищої складності, — каже Віктор. — Тракторист горнув болото на нашій вулиці хвилини три, не більше. Я зайшов на дві хвилини у справах до хати. Вийшов, щоб йому показати, куди болото горнути і подякувати за роботу, але трактора вже не було, — каже пан Віктор. Обуренню від побаченого чоловіка не було меж і він продовжив свою думку. 

— Я за свій вік всього бачив, а щоб не розуміти, що ти робиш, і нагорнути болота під ворота матері захисника України — такого ще не було. Я зі своїми друзями домовимося і болото на вулиці відгорнуть. А те, що сталося 4-січня, нехай буде на чиїсь совісті, якщо вона у тої людини є, — сказав на завершення нашої розмови пан Віктор.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Viktoriy

    Доброго вечора Хочу попросити про допомогу , намагаюсь  з дитиною виїхати з окупації потрапили під сильні обстріли. Машина зламалась. Стоїм.мені потрібно викликати авто щоб допомогли. Якщо може хтось позичити 200 чи 300 грн. Я поверну як виберусь. Вибачте якщо щось. Дякую велике🙏🙏 повірьте не обманюю все зло повертається я знаю. дитиною страшно дуже . Нічого не можу зробити. В дитини істерика не можу заспокоїти На чужих грошах щастя не буде. Господь все бачить. Зрозумійте правильно зараз безвихідність. Мені дуже соромно перед вами.
  • Девіс

    ,пан, віктор образився ..як жив- те і маєш.

    Ірина Похвата reply Девіс

    До чого ваш комент .?Тут на першому місті проблему розбирають ,яку повинен вирішувати голова чи не так?

    Алла Шевчук reply Девіс

    А пан Віктор,що когось вбив,чи в когось щось може вкрав😠

keyboard_arrow_up