Щоб вода не текла інваліду в подвір’я йому порадили викопати під гаражем криничку

Щоб вода не текла інваліду в подвір’я йому порадили викопати під гаражем криничку

Про те, що на тротуарі вулиці Куликівського щось робиться не те нас повідомили, як стемніло в четвер 2 грудня. Коли ранком п’ятниці зібралися в дорогу на Куликівського новий виклик. Вода з дороги тече у подвір’я інваліда.Через годину ми були на місці події

Перші кого ми зустріли на вулиці Куликівського були Анатолій Пилипович з дружиною Галиною. Голова сімейства пішов до хати, бо вийшов до нас на вулицю в одній сорочці, а Галина Євгенівна стала розповідати.

— Весь час ніби було добре. Дорожники все робили так, як мало було бути, — розповідає жінка. — Складалося враження, що хтось контролює цей процес. Ми просили їх, щоб бордюр вони прокладали під воротами, адже автівкою з гаража ми не виїжджаємо. Вони сказали добре, тільки коли поклали асфальт на тротуарі, то вода з дороги та тротуару стала текти у наше подвір’я. Сказали працівникам, які закладали доріжку, що вони зробили спуск води у наше подвір’я, а вони й кажуть: «То ви викопайте у себе на подвір’ї криничку і вода буде збігати туди». Я їм сказала, що дітки ні я, ні мій чоловік вже толком ходити не можемо, куди вже нам криничку копати, а вони й кажуть — то так вже й буде, ми зараз вже нічого зробити не можемо.

Відео дня

 Галині Євгенівні ми повідомили, що їхня сім’я на особистому контролі міського голови. Дорожники намагалися вам зробити плавний перехід, що з цього вийшло ми повідомимо очільниці міста. 

Забігаючи вперед ми після поїздки на Куликівського поспілкувалися з міським головою. Вона сказала, що за проектом вода не може текти в подвір’я сім’ї інваліда, що там сталося вона разом з дорожниками в чергове провідає цю сім’ю.

Після візиту до сім’ї інваліда ми пішли тротуаром. Перше, що кинулось в очі це стовп, який стоїть на асфальтованому тротуарі. Якщо виходити з логіки, що поруч з ним поставили нову електроопору, то старий стовп буде видалений. Якось не по-господарськи — закласти асфальт, а потім його ламати. Коли ми робили знімок того стовпа до нас підійшов чоловік, який назвався Олександром. На його думку вся біда щодо ремонту на вулиці Куликівського в тому, що дорожники виконують свою роботу, енергетики свою, а відповідального за спільний план дій немає, або він не фаховий 

Трохи далі в сторону тунелю на закладці тротуару трудяться дорожники. Трудяться в дощ з мокрим снігом. Запитуємо, яку закладають товщину асфальту

— 7 см — відповідають вони. 

До нашої розмови підключається чоловік, який зупинився автівкою в пробці

— 7 см для тротуару ніби достатньо, — каже він. — Тільки якщо врахувати, що кладеться він на насипну основу і на цей асфальт будуть виїжджати автівки викачки вигрібних ям, то весь цей тротуар скоро розвалиться. Автівка асенізатор разом з викачкою близько семи тон.

Колона стоячих автівок рушила, тож на завершення нашої розмови співрозмовник додав — мені в цій історії тільки Андрія шкода. Мабуть, чоловік мав на увазі начальника ЖКГ Андрія Корнійчука. 

— Всю цю халтуру йому доведеться підписати, як виконані роботи, — сказав чоловік і сів в іномарку.

Перед тунелем зацікавив нас пішохідний перехід. Спочатку навіть розгубилися у фантазії. Яка потреба комусь переходити в кущі, на яких вже й листя опало. Якщо перейшовши на іншу сторону дороги йти прямо, то що людині робити на залізничних коліях. Якщо йти до тунелю, то можна потрапити тільки у відкриту підземну комунікацію. Навіщо робити пішохідні переходи в місцях якими ніхто не користується? Ми відповіді не знайшли.

В суботу, 4 грудня ми в чергове проїжджали вулицею Куликівського. Ми не зупинялися, але загальна картина щодо ремонту була кращою ніж днем раніше.

Більше фото з ремонту Куликівського дивіться у нашому  фото дня: перехід до кущів, водовідведення у двір та асфальт у дощ — ремонт на Куликівського продовжується

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сергей Попик

    Ви не бачили Кривошеїна після дощу
  • Viktor K.

    Краще ніж було. Робіти вісновки ще рано. Весною поговоримо. Але тут виникае одне питання. Наша брехлива мерша, яка в груди себе била, що не буде скорочувати медпрацівників (проте180 +- залишилось без роботи), обіцяла нові труби і вирішити питання з водою. Питання НЕ вирішене, асфальт вже лежить. Тепер будуть його по новому рити, щоб нові труби прокласти?
  • Катя Лопатюк

    "Новий асвальт" вже латаний 😡
  • Інна Мельник

    Там де пішохідний перехід біля тунелю він був завжди дивно, що Ви його не помічали раніше, люди йдуть через нього до автобусної зупинки.

    Вячеслав Гончарук reply Інна Мельник

    Покажіть мені хоч стежку де люди ходили, тоді я вибачусь. Не ходили тудою люди тому, що між переходом і зупинкою чоловік з чуйним серцем безпритульним собакам кидав кістки

keyboard_arrow_up